Invalidi sjevera dogovaraju protest - Volim Podgoricu

Invalidi sjevera dogovaraju protest

Invalidi rada sa sjevera održaće u četvrtak zajednički sastanak u Kolašinu, na kojem će se dogovoriti o održavanju građanskog protesta u tom gradu. Predsjednik Invalida rada iz Rožaja, Hajran Murić kazao je da će na sastanku donijeti odluke o zajedničkim budućim aktivnostima u borbi za njihova prava koja im je ugrozilo Ministarstvo rada i socijalnog staranja kao i ministar, Predrag Bošković.

„Takođe, planiramo da na zajedničkom sastanku izađemo sa predlogom o održavanju protesta u Kolašinu invalida rada sa sjevera, penzionera, bivših radnika uništenih preduzeća i građana Kolašina“, naveo je Murić u zajedničkom saopštenju invalida rada sa sjevera i udruženja građana Alternativa.

Predsjednik udruženja invalida rada iz Kolašina, Žarko Peković kazao je da će invalidi rada iz tog grada podržati održavanje protesta u Kolašinu.

„To bi bio prvi građanski protest koji bi se održao u Kolašinu i sa ovim protestom želimo da nastavimo najavljene i održane proteste u Bijelom Polju i Rožajama zbog teškog socijalnog stanja na sjeveru Crne Gore, neispunjavanja zahtjeva invalida rada sa sjevera, kao i bivših radnika uništenih preduzeća i neravnopravnog statusa građana do kojeg je dovela Vlada“, rekao je Peković.

Pored invalida rada sa sjevera, poziv da prisustvuju sastanku su dobili i predstavnici udruženja bivših radnika sa sjevera, nevladine organizacije sa sjevera i predstavnici udruženja građana iz Nikšića i Kolašina Alternativa.

Predstavnik udruženja građana Alternativa, Vesko Pejak kazao je da će se članovi tog udruženja odazvati pozivu invalida rada sa sjevera i prisustvovati zajedničkom sastanku u Kolašinu.

“Želimo dati podršku invalidima rada u ostvarivanju svojih prava. Takođe želimo podstaći i ostale građane na sjeveru, posebno mlade, da se uključe u borbu za veća socijalna prava i slobode građana Crne Gore, veću zaposlenost, plate i socijalna primanja, jednaka prava pred zakonom za sve građane Crne Gore i bolje opšte uslove za život”, zaključio je Pejak.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com