Ovaj sirup će zasigurno otjerati kašalj! - Volim Podgoricu

Ovaj sirup će zasigurno otjerati kašalj!

Sigurno ste i vi primjetili da ovih dana svi nešto kašlju. Nije ni čudo, sezona je viroza, a stiže nam i grip. Zato, ako i vas uhvati, donosimo vam recept za prirodno sredstvo protiv kašlja, bez konzervansa i sumnjivih sastojaka, koji će vas brzo riješiti svih muka.

Ovaj sirup za kašalj lako možete da napravite sami kod kuće. Garantovano djeluje i sadrži samo prirodne sastojke. Evo kako da pripremite ovo fenomenalno sredstvo koje će vam dobro doći za sve vrste prehlada, gripa i upala grla:

Sastojci

250 grama sirovog meda; 60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja; 3 isceđena limuna.

Stavite sve sastojke u manju šerpu i zagrijevajte na tihoj vatri dok sirup ne počne da isparava. Sklonite ga sa vatre i ostavite da se ohladi. Sirup ubacite u manju teglu koju ćete dobro zatvoriti, Možete ga čuvati u frižideru tri mjeseca. Koristite po potrebi.

Deci davati do tri kašičice dnevno, a odrasli mogu uzimati dvije do tri supene kašike dnevno. Prije upotrebe ga zagrijte tako što ćete teglu staviti u vrelu vodu (oprezno, da ne popuca staklo) i dobro promješajte. Možete praviti i dnevne doze (u istoj razmjeri), pa nema potrebe za čuvanjem u frižideru, pa ni zagrijevanjem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com