Sestra ubijenog policajca: “Mog brata su ubili lažni muslimani” - Volim Podgoricu

Sestra ubijenog policajca: “Mog brata su ubili lažni muslimani”

Među 12 žrtava napada na Šarli ebdo našao se i policajac muslimanske vjeroispovesti, Ahmed Merabat.

Medijima se obratio njegov brat, Malek Merabet koji je apelovao na ostvarenje mira, zajedništva i tolerancije.

“Moj brat je bio musliman, a ubila su ga dvojica terorista, dvojica lažnih muslimana. Islam je religija mira i ljubavi. Moj brat je bio veoma ponosan na svoje porijeklo i svoje ime, kao i na to šta radi. Branio je vrijednosti Francuske, slobodu, jednakost i bratstvo“, naveo je Merabet.

On je dodao i da se Francuska bori protiv ekstremizma, a ne protiv građana muslimanske vjeroispovesti. 

“Obraćam se svim rasistima, islamofobima i antisemitima. Niko ne sme miješati ekstremiste sa muslomanima. Bijesni ljudi nemaju ni boju ni religiju. Nemojte napadati džamije i sinagoge, napadate ljude, a to neće vratiti naše mrtve i neće umiriti porodice“, rekao je Merabet. 

Smrt policajca Ahmeda Merabeta potresla je cio svijet. Trenutak njegovog ubistva snimljen je kamerom, a u snimku se vidi da je podignutom rukom htio da umoli braću Kuaši da ga ne ubiju, što oni nisu učinili.

2 komentara

  1. I’d should seek advice from you here. Which isn’t something It’s my job to do! I enjoy reading a post that may get people to believe. Also, thanks for permitting me to comment!

  2. Nice post. I understand some thing tougher on different blogs everyday. Most commonly it is stimulating you just read content using their company writers and rehearse a little something from their website. I’d would prefer to use some together with the content in my small blog regardless of whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link with your web blog. Many thanks for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com