Udruženje Crnogoraca Kosova podržava dolazak Tačija u Crnu Goru - Volim Podgoricu

Udruženje Crnogoraca Kosova podržava dolazak Tačija u Crnu Goru

Udruženje Crnogoraca Kosova pozdravlja dolazak potpredsjednika Vlade i ministra inostranih poslova Kosova Hašima Tačija 15. i 16. januara u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

“Kao udruženje u čijem je članstvu znatan broj povratnika, koji sada žive i rade na Kosovu, možemo da razumijemo patnje i probleme raseljenih u Crnoj Gori, ali rješenje za naše probleme i probleme raseljenih jedino se može iznaći kroz saradnju i dijalog. Zato smo sigurni da će posjeta potpredsjednika Vlade i ministra inostranih poslova Kosova i njegovi razgovori na najvišem nivou dodatno unaprijediti dobrosusjedske odnose Crne Gore i Kosova, stvoriti kvalitetnije uslove za održivi povratak raseljenih i dovesti do konačnog rješenja našeg ustavno-pravnog položaja i adekvatne zastupljenosti u Skupštini Kosova, kao i izradi strategije za afirmaciju crnogorske zajednice na kojoj insistira naše udruženje”, piše u saopštenju koje je potpisao predsjednik Udruženja Slobodan Vujičić.

U ovoj organizaciji poručuju da je “Crna Gora bez sumnje uvijek bila faktor regionalnog mira i napretka, tako da je ova posjeta logičan nastavak te politike”.

“Sa druge strane, sa potpisivanjem Briselskog sporazuma i učešćem na regionalnim inicijativama i Kosovo sve više pokazuje iste signale. Stoga vjerujemo da će posjeta doprineti stabilnosti i miru u regionu, što je, pretpostavljamo, cilj svih nas”, ističe se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com