HN: Konstituisan Parlament, bez predsjednika - Volim Podgoricu

HN: Konstituisan Parlament, bez predsjednika

Na konstitutivnoj sjednici lokalnog parlamenta u Herceg Novom, nakon decembarskih vanrednih izbora, verifikovani su mandati 34 odbornika: DPS-a 13, Udruženja građana Izbor 9, Koalicije SNP-DF-NS 8, SDP-a i Novske liste po dva odbornička mandata.

Predsjedavajući Skupštine, najstariji odbrnik Blago Radanović uz poruku da treba zaboraviti lične stvari i u Skupštini voditi brigu samo o ineteresu grada, obavjestio je da nije bilo predloga za predsjednika Skupštine.

Stoga će sjednica biti nastavljena, a o terminu održavanja odbornici će biti blagovremeno obavješteni.

Nakon Skupštine nosilac izborne liste Udruženja Izbor, Dušan Radović Krušo, kazao je novinaraima da je ta lista u pregovorima sa DPS-om uspjela da se izbori za svih svojih 6 zahtjeva. Oni se odnose na privatizaciju Instituta Igalo, Brodogradilište, Vektra Boku, profesionalizaciju lokalne uprave i državne garancije za ekonomski razvoj Novoga. Prioritet će im biti, kako je rekao, zaustavljanje prodaje Instituta.

Upitan jesu li se dogovorili o kadrovskim rješenjma za dva ključna mjesta, predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine, Dušan Radović Krušo je kazao da nisu, ali da će sigurno biti o tome postignut dogovor, “jer nećemo dozvoliti da Novi trpi zbog jedne ili dvije funkcije”.

On je ovim i demantovao jutrošnje navode u medijima o rotirajućim funkcijama i predloženim kadrovskim rješenjima. Upitan kako vidi Herceg Novi s novom vlašću, on je odgovorio “kao Azurnu obalu za par godina”.

Nosilac liste DPS-a Slobodan Radovic Krušo, kazao je da je od početka vjerovao u koaliciju sa „Izborom”, te da će sigurno biti dogovoreno najpovoljnije kadrovsko rješenje za obje i jedine dvije političke funkcije, predsjednika opštine i predsjednika Skupštine.

Do sada je bila praksa da ona lista koja osvoji najviše mandata predloži prvog čovjeka opštine, pa se Slobodan Radović Krušo nada da će tako biti i ovoga puta.

Upitan šta znači profesionalizacija lokalne uprave i hoće li načelnici Sekretarijata biti birani konkursom, on je potvrdio da hoće, jer na tim mjestima moraju biti najstručniji ljudi. Mišljenja je da u opštinskoj zgradi i opštinskim institucijama ima i višak zaposlenih kojima ne treba dati otkaz nego ih rasporediti na druga radna mjesta.

(Radio Jadran)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com