Kineski lijek protiv nesanice - Volim Podgoricu

Kineski lijek protiv nesanice

Dobar san je jedan od preduslova za dobar energetski balans. Da biste se što bolje odmorili tokom noći, isprobajte nekoliko jednostavnih feng shui savjeta Irene Lucić.

1. Ako možete da utičete na raspored prostorija u stanu, bilo bi najbolje da spavaću sobu smjestite u sjeverni ili jugozapadni dio stana.

2. Spavaća soba u stanu najviše je jin prostorija, čija bi energija trebalo da omogući smirenje, rasterećenje i otklon od dnevnih briga. Zato nikako ne bi trebalo da služi kao mjesto za odlaganje različitih stvari, a nije poželjno ni da se u njoj nalazi radni sto, kompjuter ili televizor.

3. Idealan krevet je onaj od punog drveta, s čvrstim uzglavljem prislonjenim uza zid. Neka madrac bude od prirodnih materijala, a prostor ispod kreveta prazan i čist. Ako imate krevet s fiokama, neka taj prostor bude prazan ili u njemu držite isključivo posteljinu.

4. Dobro je ukloniti ogledala i ostale sjajne površine, na primer slike sa ramovima koji reflektuju svjetlost. Ako ogledalo ne možete da uklonite, neka ne bude tačno nasuprot krevetu i tokom noći ga prekrijte mekanom tkaninom.

5. Iako predstavljaju povoljan feng shui, biljke nisu najbolje rješenje za spavaću sobu. Njihova energija je uzlazna i time suprotna energiji mirovanja koju želimo da postignemo za bolji san.

6. Akvarijumi, fontane i slični feng shui aktivatori životnog prostora takođe nisu odgovarajući za spavaće sobe jer predstavljaju jang aspekt vodenog elementa koji je u suprotnosti s jin energijom koju želimo da podstaknemo. 

7. Boje, materijali i dezeni neka budu umjereniji i nježniji od onih u dnevnoj sobi. Ako spavaća soba obiluje glatkim sjajnim površinama, smirite njihovu energiju mekim prirodnim tkaninama, jastučićima i prekrivačima. Posteljina i ukrasi neka budu od prirodnih materijala i svakako izbjegavajte plastiku. 

8. Položaj kreveta uskladite s povoljnim energetskim smjerom koji je u skladu s vašim ličnim energetskim brojem. Ako spavaću sobu dijelite s partnerom, provjerite povoljne smjerove za oboje.

(Sensa)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com