Komercijalizacija tragedije: Sve što ima veze sa časopisom ide kao alva! - Volim Podgoricu

Komercijalizacija tragedije: Sve što ima veze sa časopisom ide kao alva!

Sajtovi za onlajn trgovinu preplavljeni su oglasima kojima se nudi čitav niz proizvoda, poput majica, olovaka, bedževa, privezaka… Poslednji broj časopisa se prodaje po cijeni od čak 1.500 evra.

Samo tri dana od brutalnog napada na sjedište satiričkog lista “Šarli Ebdo” u Parizu, ovaj tragični događaj, u kom je 12 osoba izgubilo život, počeo je da se eksploatiše u komercijalne svrhe.

Čitava jedna trgovina nastala je oko slogana “Je suis Charlie” (Ja sam Šarli) koji je pokrenut na društvenim mrežama u znak podrške slobodi govora i solidarnosti nakon najtežeg terorističkog napada u Francuskoj u proteklih pola vijeka.

Sajtovi za onlajn trgovinu preplavljeni su oglasima kojima se nudi čitav niz proizvoda, poput majica, olovaka, bedževa, privezaka… U prodaji su se našle i najpopularnije naslovne strane nedjeljnika, koje se licitiraju po astronomskim cijenama.

Specijalno izdanje časopisa biće štampano u milion primjeraka na 16 jezika i biće u prodaji u srijedu.

Novi broj francuskog satiričkog nedjeljnika “Šarli ebdo“, na kojem rade preživeli članovi redakcije desetkovane u prošlonedeljnom masakru u Parizu, sadržavaće karikature proroka Muhameda, objavio je danas advokat tog lista Rišar Malka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com