“Je suis Nina“: Svijeća ispred ambasade Nigerije za žrtve islamista - Volim Podgoricu

“Je suis Nina“: Svijeća ispred ambasade Nigerije za žrtve islamista

Odavno među srpskim „tviterašima“ i vlasnicima fejsbuk-profila jedna fotografija nije toliko dijeljena i „lajkovana“ kao ona na kojoj Nina Tomović, iz Beograda, sama pali svijeću ispred ambasade Savezne Republike Nigerije u Beogradu. Za dva-tri sata „tvitovana“ je više od 200 puta, a onih koji su na „Tviteru“ potvrdili da im se sviđa bilo je više od 500. Slično je bilo i na “Fejsbuku”.

Uz fotografije piše: „Ispred ambasade Nigerije nema NIKOG. Ljubazni čuvar kaže da se NIKO nije ni pojavljivao, običan narod ili zvaničnici. Je suis Nina“.

– Ako sam ispoljila žaljenje i solidarnost sa ubijenim francuskim novinarima, potpuno mi je prirodno da saosjećam i sa nastradalim Nigerijcima – kaže Nina Tomović za „Novosti“. – U Francuskoj su ubijeni novinari, u Nigeriji uglavnom žene i djeca. A, svaki život oduzet na tako brutalan način zahtjeva osudu, žaljenje i solidarnost, bilo da su žrtve u Evropi ili Africi, ili ma gdje u svijetu. Meni se, nažalost, čini da smo i mi i cio svijet, u ova dva masakra, potvrdili da svijetom vladaju dvostruki standardi i licemjerje, u vrijeme kada se na sav glas govori o političkoj korektnosti i multikulturalnosti.

Nije, nastavlja Nina, u Bulevaru oslobođenja tog dana bilo nikoga. Ali, kaže da joj mnogo znači što su njen gest naši građani razumjeli i što je poslije više stotina poruka koje je primila, shvatila da u saosjećanju sa nigerijskim žrtvama, u Srbiji, ipak, nije usamljena.

1 komentar

  1. This is such an informationrmative post and very clearly written. Every single thought and idea is direct to the point. Perfectly laid out. thank you for taking your time sharing this to you readers.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com