Vučić i ministri danas na Kosovu! - Volim Podgoricu

Vučić i ministri danas na Kosovu!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posjetiće danas Kosovo i Metohiju i obići Pasjane, Štrpce i Gračanicu.

Ovo je, od 1999. godine, prva posjeta jednog predsjednika Vlade Srbije Pasjanu, Štrpcu i Kosovskom Pomoravlju.

Pored premijera Vučića, u posjeti Kosovu i Metohiji biće i ministri Bratislav Gašić, Nikola Selaković, Nebojša Stefanović, Zlatibor Lončar i Aleksandar Vulin i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je i domaćin posjete.

Prema programu posjete, premijer će prisustvovati otvaranju porodilišta u Pasjanima, a u Štrpcima je predviđen susret sa viđenijim predstavnicima lokalne zajednice.

U Gračanici je planiran sastanak sa Vladetom Kostićem, kandidatom za gradonačelnika GI “Srpska”, i Branimirom Stojanovićem, doskorašnjim gradonačelnikom.

Vučić će prisustvovati i otkrivanju spomenika kralju Milutinu. Spomenik srpskom kralju radio je vajar Zoran Jezdimirović sa još troje umjetnika iz Gračanice, a izgrađen je sredstvima te opštine na inicijativu Centra za mir i toleranciju.

Premijer će posjetiti i manastir Gračanica, gde će se sastati sa vladikom Teodosijem i održati sastanak sa predsednicima opština sa većinskim srpskim stanovništvom, srpskim pokrajinskim ministrima i srpskim poslanicima u skupštini Kosova, predsednicima privremenih organa i načelnicima okruga.

(B92)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com