Čavić:Plivački savez Srbije je leglo korupcije! - Volim Podgoricu

Čavić:Plivački savez Srbije je leglo korupcije!

Svjetski rekorder na 200 metara leđnim stilom u malim bazenima Rus, Arkadij Vjačanin, mogao bi uskoro da pliva za Srbiju. Njega od te namjere pokušava da odgovori legenda srpskog plivanja, Milorad Čavić, koji Vjačanina upozorava da je Plivački savez Srbije (PSS) leglo korupcije.

PSS je pokrenuo proceduru da Vjačanin dobije srpsko državljanstvo, a predmet je uz pomoć ministra omladine i sporta Vanje Udovičića poslat na rješavanje po hitnom postupku.

“Uvjereni smo da će Vjačaninovi rezultati predstavljati značajno poboljšanje naših reprezentativnih performansi. Naročito će dragocjeno biti njegovo učešće u mješovitoj štafeti uz Velimira Stjepanovića, Ivana Lenđera i Čabu Silađija koje bi nas približilo osvajanju medalje na Olimpijskim igrama i Evropskom prvenstvu, a time bismo ostvarili značajan uspjeh za srpski sport u cjelini”, navodi se u saopštenju Plivačkog saveza Srbije.

Rus ima 30 godina i već skoro dvije godine ne nastupa za Rusiju.

Najveći uspjeh ostvario je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, gdje je osvojio bronzane medalje na 100 i 200 metara leđno, dok je godinu dana kasnije postao svjetski rekorder u malim bazenima na 200 metara.

Na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 2006. godine osvojio dva zlata, na 100 i 200 metara leđno.

Rusa od ideje da pliva pod zastavom Srbije pokušava da odgovori Čavić.

“Razumijem razloge za tvoju odluku da napustiš Rusku plivačku federaciju, ali te molim da razmisliš o drugim federacijama prije Plivačkog saveza Srbije koji je leglo korupcije, nesposobnosti, i njegov predsjednik bi prije trebalo da se nađe u zatvoru, nego da donese još neku odluku u interesu srpskog plivanja. U ovom trenutku, Savez piše čekove bez pokrića i daje obećanja koja ne može da ispuni. Zbog toga bi mogao da postaneš plivački nomad po drugi put”, napisao je Čavić na “Tviteru”.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com