5 predrasuda o poslovnim ženama - Volim Podgoricu

5 predrasuda o poslovnim ženama

1. Poslovne žene su sve iste, a domaćice ne spadaju u kategoriju žena koje rade

Sve žene rade naporno, bez obzira na titulu. Neke zaposlene žene se umornije osjećaju ponedjeljkom ujutro, nakon vikenda provedenog sa djecom, nego nakon petka kada se završi radna sedmica. Ovo je 2015. i vrijeme je da se žene prepoznaju kao individue različitih vrijednosti i težnji, i da se prestane sa pravljenjem razlika na osnovu pola.

2. Život može biti savršeno uravnotežen – morate samo da shvatite kako

Generacija naših majki život su dijelile na onaj kod kuće i na poslu. Žene su se ustručavale da pričaju o djeci na poslu zbog straha da to ne podriva njihov kredibilitet i posvećenost. Danas su ta pravila ponašanja manje rigidnija, jer ne radi se toliko o balansiranju privatnog i poslovnog života, koliko o stvaranju bogatog života koji je prilagođen specifičnim ciljevima i prioritetima žana.

3. Poslovne žene sa djecom su, ili loši roditelji, ili nisu dovoljno posvećene karijeri 

Imati djecu može vam pomoći da se fokusirate i budete efikasnije – i kući i u kancelariji. Ako radite ono što volite, to može samo biti ispunjavajuće i činiti vas boljom osobom, a samim tim i boljom majkom. Posvećenost i strast može naučiti djecu kako da cijene naporan rad.

4. Žene su emotivne

Zamisao da su žene pretjerano osjetljive i da se sa njima mora postupati pažljivo jer su slabiji pol, je retrogradna i vrijeđajuća. Žene donose racionalne, pametne odluke isto kao i muškarci. Uostalom, postoji mnoštvo muškaraca koji su emotivniji od žena.

5. Posao je jedino što definiše ženu 

Kao što dobar čovjek nije zanimanje, tako ni način na koji obavljate posao ne govori o tome kakav ste čovjek.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com