Erdogan: Na pomolu sukob civilizacija! - Volim Podgoricu

Erdogan: Na pomolu sukob civilizacija!

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan upozorio je danas na mogući “sukob civilizacija” poslije talasa napada militantnih islamista u Parizu i dodao da se iza prošlonedjeljnog napada na satirični magazin “Šarli ebdo” u Parizu kriju napadi na islam.

Sa velikom zabrinutošću pratimo napade na islam koji se kriju iza napada na satirični magazin u Francuskoj”, rekao je Erdogan, koji je postao sve glasniji kritičar onoga što smatra rastućom islamofobijom na Zapadu.

“Uprkos svim našim nastojanjima da to spriječimo, teza o sukobu civilizacija se obistinjuje”, istakao je Erdogan danas na sastanku sa privrednicima u Ankari.

Ne spominjući imena, Erdogan je, takođe, očigledno kritikovao francuske vlasti zbog toga što su dozvolile da Ajat Bumedijen, supruga jednog od naoružanih napadača, otputuje u Tursku u danima nakon napada. Za nju se vjeruje da se nalazi u Siriji.

“Oni govore o ljudima koji prolaze kroz Tursku, ali bi trebalo da prvo nauče kako da provjere pasoše kad ti ljudi napuštaju njihovu zemlju”, poručio je Erdogan.

2 komentara

  1. Thank you a bunch for sharing this with all of us you really recognise what you’re speaking about! Bookmarked. Kindly additionally consult with my site =). We may have a link exchange contract among us!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com