PROTEST:”Kome je Tači mio, u kući mu bio” - Volim Podgoricu

PROTEST:”Kome je Tači mio, u kući mu bio”

Protestni skup u organizaciji Udruženja raseljenih sa Kosova povodom zvanične posjete Crnoj Gori vicepremijera i pefa diplomatije Kosova Hašima Tačija okončan je nakon oko sat vremena trajanja, nešto prije 13 sati, bez većih incidenata. Skupu je prisustvovalo oko 300 ljudi, a obezbjeđivalo ga je oko 600 policajaca.

Skupu je  prisustvovalo kompletno rukovodstvo Nove srpske demokratije sa čelu sa AndrijomMandićem i Goranom Danilovićem, rukovodioci DNP-a Milan Knežević i Predrag Bulatović, kao i čelni ljudi SNP-a predvođeni Srđanom Milićem.

Okupljeni su nosili fotografije kidnapovanih i ubijenih civila od 1998. do 2000. godine, ali i transparente na kojima je pisalo: „Ubij Šiptara“, „Pošto obraz premijeru“, „Zona sumraka u Vili Gorica“, “Ne zna Tači s kim se kači“, „Kome je Princip terorista i kasapin je humanista“, „Kome je Tači mio, u kući mu bio“ a pjevale su se prepoznatljive srpskp – kosovske pjesme, “vidovdan”, “Ječam žela”…   U jednom trenutku, demonstranti su, vjerujući da će pored njih proći kosovski potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova, počeli da uzvikuju “Kosovo je srce Srbije” i “Ubij, ubij Šiptara”…

Milenko Jovanović, predsjednik Saveza udruženja raseljenih sa Kosova koje je i organizator skupa je  poručio da je Hašimu Tačiju mjesto u Hagu a ne na slobodi.

Predsjednik NOVE, Andrija Mandić, smatra da je dolazak Tačija prvorazredni skandal i jedan u činu izdaje premijera Mila Đukanovića.

– Radi se o čovjeku koji je sagalasno svojoj politici pozvao svog kolegu, s tim što je razlika što se Tači uvijek borio za svoj narod i ciljeve u koje je vjerovao – rekao je on novinarima.

Današnji skup obezbjeđivale su veoma jake snage bezbjednosti. U jednom momentu došlo je do manjeg incidenta kada je grupa mladića koji su noseći srpske zastave prišla policijskim službenicima i uzvikivali “Ubij šiptara”.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa sveštenstvom služio je jutros liturgiju i pomen žrtvama stradanja na Kosovu i Metohiji, u podgoričkoj crkvi Svetog Đorđa.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com