Vujanović i Krivokapić primili Tačija: Put ka miru u regionu - Volim Podgoricu

Vujanović i Krivokapić primili Tačija: Put ka miru u regionu

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović zadovoljan je sadržajnim odnosima Crne Gore i Kosova. Očekuje da će se crnogorskoj manjini što prije obezbijediti ustavni status manjine, a vjeruje da će se proces utvrđivanja međusobne granice okončati narednih mjeseci.

Sa Tačijem je, osim kolege Igora Lukšića, razgovarao i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

Vujanović je, u razgovoru sa Tačijem, konstatovao da postoji prostor za proširenje saradnje, posebno u oblasti ekonomije.

Vujanović smatra da je obaveza obje države da se iskoristi šansa u sferi ekonomije, za što postoji obostrani interes. U tom smislu je neophodno unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu i ukupni ekonomski ambijent koji bi pogodovao preduzećima i preduzetnicima. Takođe je istakao da je značajan prostor saradnje u oblasti evropskih i evroatlantskih integracija, pa postojeću saradnju treba unaprijediti.

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Republike Kosovo Hašim Tači konstatovao je da odnosi između Crne Gore i Kosova mogu biti primjer saradnje u regionu.

“Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić je poručio da oni koji su imali zajedničku istoriju u bivšoj Jugoslaviji i koji dijele sudbinu Zapadnog Balkana, moraju raditi na razumijevanju i uvažavanju jer to čini temelj stabilnosti na ovim prostorima. Republika Kosovo može biti sigurna da će joj Crna Gora pružati podršku na evro-atlantskom putu, te da će crnogorsko iskustvo iz integracionog procesa – u kojem smo i dalje lideri u regiji, biti dostupno”, navodi se u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta nakon susreta sa Tečijem.

Krivokapić je poručio da svaki korak država Zapadnog Balkana koji znači približavanje evro-atlanstskim strukturama, znači uspjeh i garanciju mira i saradnje na Balkanu.

1 komentar

  1. I discovered your site internet site on the search engines and check some of your early posts. Preserve on the great operate. I simply extra increase your Rss to my MSN News Reader. Seeking forward to reading far more by you down the road!…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com