Belgija: Na ulicama i vojska - Volim Podgoricu

Belgija: Na ulicama i vojska

U Belgiji je, nakon podizanja nivoa prijetnji u zemlji, vlada izdala naredbu da vojska preduzme snažnije mjere bezbjednosti.

Planirano je da oko 300 vojnika bude raspoređeno u Briselu i drugom najvećem gradu Antverpenu. Vojnici će biti razmješteni i u gradovima gdje živi značajna jevrejska populacija, posebno u Anversu, Vervjeu, Liježu i Šarloi.

Vojska Belgije će se pridružiti policijskim snagama u cilju održavanja sigurnosti u zemlji nakon spriječene terorističke zavjere.

Postoji mogućnost da će vojne snage biti raspoređene i u istočnom gradu Vervijeu, gdje su u četvrtak u policijskoj akciji ubijene dvije sumnjive osobe.

“Mobilizirani vojnici će biti naoružani, a njihov zadatak je nadzor određenih lokacija”, navodi se u saopštenju belgijske vlade.

Ministar odbrane Stiven Vandeput je izjavio da će 300 vojnika osiguravati zgrade policijskih stanica, sudova, ambasade kao i zgrade koje pripadaju jevrejskoj zajednici.

Inače, odluka o angažovanju belgijske vojske kao podrške policiji zbog bezbjednosnog stanja u zemlji donesena je u petak veče na posebnom zasjedanju vlade.

U Belgiji je trenutno na snazi treći stepen pripravnosti, drugi po jačini.

U toj zemlji je u četvrtak policija privela 13 osoba nakon što se određena grupa pripremala za teroristički 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com