SNP o Sekuliću: Kakav književnik,takav i političar! - Volim Podgoricu

SNP o Sekuliću: Kakav književnik,takav i političar!

“Socijalistička narodna partija je i današnjim gestom podrške protestu,dokazala svoje programsko načelo, a to je da je čovjek na prvom mjestu”, navodi se u reagovanju te partije na navode poslanika Demokratske partije socijalista Predraga Sekulića da je protest u Podgorici, koji je organizovan zbog posjete potpredsjednika Vlade Kosova Hašima Tačija, “osim uobičajene uzaludnosti, još jednom razobličio politiku i djelovanje Demokratskog fronta i SNP-a”. 

U SNP navode da se njihova podrška “odnosila na sve one ljude koji su tokom ratnih dešavanja na Kosovu i Metohiji sa kraja 90-tih ostali bez svojih najdražih, domova i zemlje, baš zahvaljujući tadašnjem vođi OVK-a Hašimu Tačiju i njegovoj represiji”.

“U tom egzodusu raseljeno je 30.000 Crnogoraca. Makar ta brojka bi morala da zabrine iole ozbiljnog čovjeka, a ne državu kao što je naša. Ti ljudi, danas, u svojoj matičnoj državi nemaju osnovna prava. Bruka i nemoral vlasti koju je nemoguće sakriti. Sekulićeva zlonamjerna tvrdnja “opasno manipulišu i zloupotrebljavaju emocije nevoljnika koji su spas pronašli u ovoj zemlji”, govori samo o količini bijesa koji nije u stanju da kanališe i svede u razumne okvire, čime se čini nedostojnim svake valjane kritike, uostalom kao i njegov književni opus. Kontinuitet budalaština čovjeka čiji rani radovi odišu srpskim radikalizmom, ne treba da začudi”, navodi se u reagovanju SNP.

Iz te partije navode da bi, “imajući u vidu Sekulićeve novinarske početke bilo za očekivati da mu je ideal i obaveza da govori istinu”.

“Međutim, to je nespojivo sa politikom Demokratske partije socijalista kojoj pripada”, navodi se u reagovanju SNP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com