Del Potro odustao od Australijan opena! - Volim Podgoricu

Del Potro odustao od Australijan opena!

Argentinski teniser Huan Martin del Potro objavio je da je primoran da se povuče sa Australijan Opena, koji počinje u poneđeljak.

Del Potro je ove neđelje igrao na svom prvom turniru poslije više od deset mjeseci, ostvario je dvije pobjede u Sidneju, prije nego što je u četvrtfinalu izgubio od Kazahstanca Mihaila Kukuškina, koji je stigao do finala.

Popularni Delpo je propuštio gotovo cijelu prošlu sezonu zbog povrede zgloba, koji je morao da operiše. U objašnjenju svoje odluke o povlačenju sa prvog Gren slema sezone rekao je da njegov zglob nije spreman za napore koji bi ga čekali na “Melburn parku”. 

“Ne osjećam se spremno za igranje na ovako velikom turniru. Bio bi to moj prvi Gren slem poslije godina i igranje pet setova bi bilo teško i možda i opasno po moj zglob. Bila je ovo teška odluka, ali bi mogla da se ispostavi kao pametna ako želim da ostanem zdrav i igram cijele godine. Zglob me boli posljednjih dana i neđelja, ali to nije ništa novo. Teško je to reći, ali se osjećam pozitivno i želim da igram tenis kao ove neđelje. Zbog toga sam i odlučio da se povučem sa Australijan Opena”, istakao je Del Potro.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com