Nole: I kad je bilo teško, znao je da želi da igra samo za Srbiju! (VIDEO) - Volim Podgoricu

Nole: I kad je bilo teško, znao je da želi da igra samo za Srbiju! (VIDEO)

Teška i naporna borba, nemaština, nedostatak uslova, želja za napretkom… Kroz takve i ko zna kakve još nedaće je prošao Novak Đoković u momentima kada je tek krenuo da se bavi tenisom.

Tada je, kao grom iz vedra neba, došla na sto ponuda koju je bilo teško odbiti – igranje za Veliku Britaniju, uz potpunu pomoć države. Mnogi bi prihvatili, ali ne i Nole.

– Očigledno je to faza mog života u kojoj ništa nije bilo lako. Pokušavao sam da pronađem prave uslove i podršku za moj razvoj. Tada je Srbija prolazila kroz tešku ekonomsku situaciju i imali su važnije stvari od finansiranja 15-godišnjeg tenisera.

Tenis tada nije imao veliku tradiciju. Ipak, nisam imao ni trunku sumnje. Želio sam da igram za Srbiju, imao sam jasnu viziju o tome šta želim i pod čijom zastavom želim da igram – jasan je Đoković.

Ova tema se pojavila zbog Alijaža Bedenea. Naime, Slovenac trenutno ima istu ponudu koju je imao Novak prije desetak godina.

– Bedene je već profesionalac. Ne znam koji motivi stoje iza njegove želje. Da li to želi iz ličnih razloga, zbog finansijske prirode ili nečega drugog, smatram da treba to da mu dozvole.

Znam da su pravila striktna, ali smatram da nadležni organi treba da daju igračima šansu da biraju za koga žele da igraju. Ako je to ono što Bedene želi, ima moju podršku – zaključio je Novak Đoković.

Da je Đoković tada prihvatio ponudu teniskog saveza Velike Britanije ko zna šta bi se dogodilo sa srpskim tenisom.

(Novosti)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com