Novo rusko oružje budućnosti (VIDEO) - Volim Podgoricu

Novo rusko oružje budućnosti (VIDEO)

Rusija će razviti novo oružje, kojim će osigurati svoju bezbednost, ne upuštajući se sa Zapadom u trku u naoružavanju, najavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin, poslije obilaska strelišta kod Moskve gdje neki od primjeraka oružja koje je vidio, kako kaže, “izgledaju kao da su stigli pravo iz filma naučne fantastike”.

Nećemo dozvoliti da budemo uvučeni u skupu trku u naoružanju, Rusija nikome ne prijeti i sva sporna pitanja teži da riješi za pregovaračkim stolom. Tako ćemo postupati i ubuduće, pridržavaćemo se upravo te politike”, rekao je Putin na sjednici Vojno-industrijske komisije.

On je naglasio da planovi za modernizaciju vojske treba da budu realistični i da zasnivaju na sposobnosti ruske privrede. 

“Vidimo kako druge države otvoreno iznose geopolitičke pretenzije, ne prezajući ni od otvorenog ijmešanja u unutrašnja pitanja nezavisnih država, pritom aktivno jačajući i modernizujući svoje vojne arsenale”, kazao je šef ruske države.

Putin je citirao nekadašnjeg njemačkog kancelara Ota fon Bizmarka (1871-1890) da su “važni potencijali a ne namjere”. “Vidimo da potencijali rastu”, kazao je on, dodajući da su izdvajanja Rusije i SAD i drugih zemalja za vojne potrebe “neuporedive”.

RIA agencija navodi da su vojni rashodi zemalja NATO 2013.  iznosili bilion dolara (od čega na SAD otpada skoro 600 milijardi), dok je ruski vojni budžet 68 milijardi dolara sa planiranim rastom do 98 milijardi do 2016. 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com