Home / NOVOSTI / Svijet / U Rimu uhapšeno 26 mafijaša i zaplijenjeno 600 kilograma droge

U Rimu uhapšeno 26 mafijaša i zaplijenjeno 600 kilograma droge

Policija je u Rimu razbila mrežu italijanskih narko dilera povezanih sa kolumbijskim kartelima, uhapsila 26 ljudi i zaplijenila više od 600 kilograma kokaina i hašiša.

Tu kriminalnu mrežu su vodili poznati članovi kalabrijske mafije Ndrangeta, iz planinskog sela San Lučija na jugu Italije, saopštili su istražioci, prenosi Rojters.

U situaciji kada recesija već nekoliko godina pogađa Italiju, mafijaške grupe su svoje kriminalne djelatnosti prebacile ka Rimu i drugim gradovima koji do sada nisu bili važan dio organizovanog kriminala, navodi Rojters.

“Ndrangeta je uključila Rim kao sastavni dio svojih kriminalnih projekata. Neki njihovi članovi su nam rekli da je Rim budućnost, da je tržište glavnog grada Italije strateško i pomaže mafijaškim klanovima da ojačaju kriminalu i ekonomsku snagu”, rekao je novinarima anti-mafijaški tužilac Mikele Prestipino.

Uz zaplijenjenih 600 kilograma kokaina i hašiša, policija navodi da ima dokumentovane informacije o švercu još 1,5 tona tih narkotika i da je akcija, koja je sprovedena u utorak, rezultat informacije koje ima je dao jedan od mafijaških ubica, uhapšen prošle godine.

Logističke baze razbijene narko grupe bile su u Đenovi, Milanu i Torinu i bila je uspostavljena direktna veza sa kokainskim kartelima u Kolumbiji, rekao je šef finansijske policije Kozimo de Đezu.

Od ukupno 31 osumnjičenog, 26 je uhapšeno u Italiji, četvorica u Španiji i samo jedan se nalazi u bjekstvu.

Njihova ambicija je bila da “uspostave monopol na narko tržištu u Rimu i učvrste sebe kao glavnog snabdijevača ostalih kriminalnih grupa na toj terotoriji”, navela je policija.

(Analitika)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com