Ubijeni “nije ubijen”!?

Alberto Nisman pronađen je u nedjelju uveče u kupatilu svog stana u Buenos Airesu, nekoliko sati prije nego što je trebalo da svjedoči na saslušanju u Kongresu o bombaškom napadu na najveći jevrejski centar 1994. godine u Argentini.

Istražna tužiteljka Vivijana Fejn je izjavila da na osnovu obdukcionog nalaza nema indicija da se radi o ubistvu, navodi AP. Sekretar za javnu bezbjednost Serhjo Berni rekao je da, na osnovu obdukcionog nalaza, “sve ukazuje na samoubistvo”.

Nisman, koji je prošle nedjelje optužio argentinsku predsjednicu za prikrivanje dokaza u slučaju najpogubnijeg terorističkog napada u toj zemlji iz 1994, nađen je mrtav u svom stanu, a Izrael je pozvao vlasti Argentine da nastave njegov rad.

Nismana (51) je prije 10 godina za specijalnog državnog tužioca postavio pokojni suprug Fernandesove, tadašnji predsjednik Argentine Nestor Kiršner, da rukovodi istragom bombaškog napada iz 1994. na zgradu Argentinsko-izraelskog udruženja AMIA u Buenos Airesu, kada je poginulo 85, a ranjeno više od 200 ljudi.

loading...

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close