Krušo o Sutorini: Ne bih bio srećan da me sahrane u Bosni! - Volim Podgoricu

Krušo o Sutorini: Ne bih bio srećan da me sahrane u Bosni!

Sutorina treba da pripadne onome kome je i pripala, Crnoj Gori i to se ne može dovoditi u pitanje. Pomjeranje granica više nem, kazao je lider građanske liste “Izbor”, Dušan Radović Krušo. 

Radović za Radio Jadran kaže da “Izbor” nije za pomjeranje granica, već za to da se one izbrišu.

“Živio sam u SFRJ, SRJ, državi Srbija i Crna Gora, sad živim u Crnoj Gori. Ne bih bio srećan da me sahrane u Bosni”, kazao je Krušo.

Medijske napise u BiH o teritorijalnim aspiracijama vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Srpske pravoslavne crkve, Grigorija, prema Crnoj Gori, koje ovih dana prenose crnogorski mediji, Radović komentariše da vladika Grigorije nije nikada govorio o statusu Sutorine u tom kontekstu.

On je ocijenio i kao glupost da je Vladika Grigorije uputio vlastima Bosne i Hercegovinu 15. januara inicijativu za međunarodnu arbitražu oko dijela jadranske obale u blizini Igala u Crnoj Gori, što je objavio portal etrebinje.com, pozivajući se na izjavu Grigorija datu televiziji BN iz Bijeljine.

“To je čista glupost, on je govorio, kako je to nekada bilo, a ovo što se sada piše da je izjavio, vladika Grigorije nije nikada rekao na TV Bijeljina, jer tamo nije nikada bio. To je čista špekulacija, čovjek se nikad nije mješao ni u šta, ja to nisam čuo, a i Vladika Grigorije tvrdi da to nije rekao. To je izmišljeni intervju, jer nikada nije gostovao na TV BN”, kategoričan je Radović.

Podsjećajući Radovića na raniju izjavu vladike Grigorija da “ne postoji nijedno zaleđe tako blizu mora, a da nema i izlaz na more, on je hipotetički odgovorio.

“Ako Trebinje treba da dobije izlaz na more, mnogo bliže su im Kupari, nego Sutorina”, rekao je Krušo..

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com