Pejović – Medojević: Roćište odloženo, niko nije došao - Volim Podgoricu

Pejović – Medojević: Roćište odloženo, niko nije došao

Suđenje nikšićkom biznismenu Veselinu Pejoviću, koji se tereti da je 21. februara prošle godine na beogradskom aerodromu ošamario poslanika Demokratskog fronta (DF), Nebojšu Medojevića, odloženo je za 26. februar. 

Na današnjem ročištu nijesu se pojavili Pejović, Medojević, kao ni kolašinski biznismen Zoran Bećirović, koji se, kada se desio incident, nalazio u društvu Pejovića. 

Pejoviću se na teret stavlja krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. On je u ranijem iznošenju odbrane priznao da je ošamario i pljunuo Medojevića, ali da mu nije prijetio. 

Međutim, kako je na kraju suđenja održanog 25. juna prošle godine Pejović novinarima kazao da će Medojevića pljunuti i ošamariti kad god ga vidi, protiv njega je proširen optužni predlog. 

Na prethodnom ročištu, koje je održano 28. novembra, pušten je snimak iz dnevnika Televizije Vijesti, gdje je Pejović novinarima ispred Osnovnog suda kazao da će pljunuti i ošamariti Medojevića gdje god ga bude sreo i da mu je “šamar zavalio kao jednoj običnoj ženturači”. 

U sudu je pušten i snimak sa beogradskog aerodroma. Kako je na prethodnom ročištu saopštio advokat Pejovića, Dragoljub Đukanović, na snimku se ništa ne dešava osim onog što se inače dešava na aerodromima. 

Zastupnik optužbe međutim tada je ocijenio da se na snimku jasno vidi da Medojević i Pejović vode razgovor i da Pejović uzima metalni stubić, kreće u pravcu Medojevića i tada interveniše obezbjeđenje. 

Pejović je u decembru 2013. godine pokazao interesovanje za Kombinat aluminijuma (KAP), a u januaru su se u medijima pojavljivali tekstovi u kojima Medojević tvrdi da se kupovinom KAP-a pere novac. 

Medojević je na suđenju 25. juna rekao da u spornom tekstu nije mislio na njega, već na premijera Mila Đukanovića. 

Pejović je uhapšen 23. februara prošle godine i bio je u pritvoru 48 sati, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com