Home / NOVOSTI / Svijet / SAD i zapad na meti jemenske Al Kaide!

SAD i zapad na meti jemenske Al Kaide!

Ogranak Al Kaide u Jemenu pozvao je na napade u stilu “vuka samotnjaka” na Sjedinjene Američke države i zapad, u video snimku postavljenom na internetu nekoliko dana pošto je ta grupa preuzela odgovornost za napade na redakciju lista “Šarli ebdo” u Parizu.

Jedan od vođa grupe, Naser bin Ali al-Ansi, pozvao je svoje pristalice da pokrenu “individualni džihad”, navodi posmatračka grupa SITE, koja onlajn prati islamističke ekstremiste.

“Spremni smo i vrebamo neprijatelje Alaha. Podstičemo vjernike da to čine”, rekao je Ansi.

U prethodnom video snimku, Ansi je saopštio da grupa Al Kaida na Arabijskom poluostrvu (AQAP), stoji iza napada na francuski satirični dnevnik “Šarli Ebdo”, kojim je započelo trodnevno krvoproliće u Francuskoj u kojem je ubijeno 17 ljudi.

Zapadne vlade kažu da za sada nije jasno da li je AQAP direktno rukovodila napadima, iako vjeruju da su jedan ili obojica napadača provela izvjesno vrijeme s džihadistima u Jemenu.

U posljednjem obraćanju, objavljenom u vidu intervjua, Ansi je predložio napade u stilu “vuka samotnjaka”, jer “mogu da nanesu veću štetu”. On je dodao da, ako se pokaže da to nije praktično, pristalice treba da napuste zapadne zemlje, prije nego da žive po zakonima “nevjernika”.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com