BAR: Ko je djevojčica koja nosi hidžab u školu - Volim Podgoricu

BAR: Ko je djevojčica koja nosi hidžab u školu

Medo Kuč, otac šesnaestogodišnje učenice E. K., prve djevojke koja je u jednoj državnoj školi u barskoj opštini stavila hidžab i došla na nastavu, kaže da je ponosan na odluku svoje kćerke.

– Moja šesnaestogodišnja kćerka je odlučila da se pokrije. To joj je dužnost po vjeri i kao otac, podržavam je. Podržava je cijela familija. To je moja kćerka iz prvog braka. Majka i brat su joj poginuli u teškoj željezničkoj nesreći koja se dogodila kod Bioča. I moja prva žena je nosila hidžab – kaže Kuč, koji se u Bar sa porodicom doselio iz Bijelog Polja.

On dodaje da se kćerka nije ranije pokrivala, jer nije bila sigurna kakve će reakcije izazvati.

– Njeni drugovi i drugarice su je dobro prihvatili. Međutim, nisu svi profesori, pogotovo profesor matematike, koji joj u početku nije dozvoljavao da “pokrivena” bude na časovima. Pred kraj prvog polugodišta, i on je popustio, ali joj je ostavio jedinicu i najavio da će napustiti njihovo odeljenje ako E. K. bude dolazila “pokrivena” na njegove časove. Ta njegova najava je uticala na neke učenike koji su reagovali i rekli da ne žele da ispaštaju zbog moje ćerke – kaže Kuč.

Prema njegovim rečima, E. K. je ranije trenirala odbojku, danas ima i druga interesovanja – uči turski jezik, završava kurs za prvu pomoć, čita knjige. Sa drugaricama šeta, ispričao je otac. Raspust je provela uglavnom u Bijelom Polju kod babe i dede.

Kuč je, inače, po zanimanju stolar. Poslednjih godina radi na građevini. Iz drugog braka ima još tri sina.

(Novosti.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com