Hladna stopala uzrok pada imuniteta

Po ovakvom vremenu nema kome ne prija da bude ušuškan sa toplim čarapama na nogama. Prema novom istraživanju, nije stvar samo u udubnosti, već i o potencijalnim zdravstvenim problemima jer je dokazano da hladna stopala povećavaju rizik da obolite od gripa.

Prema riječima dr Rona Eklesa koji je ovaj slučaj proučavao više od 25 godina, loša cirkulacija može da prouzrokuje razne bolesti, jer ljudi imaju viruse i bakterije u sebi koje hladna stopala aktiviraju i tada dolazi do problema. 

– Kada opadne temperatura u tijelu, dolazi do promjena u cijelom tijelu, a sve zapravo kreće od nogu- objašnjava dr Ekles.
Prema riječima doktora, u hladnim zimskim danima veoma je važno utopliti noge, pa obuti i dva para čarapa ukoliko je u kući dosta hladno. 

– Kada se stopala ohlade, vene u nosu se suze, a taj proces usporava da temepartura tijela opadne, a bijela krva zrnca koja se bore protiv infekcija se nalaze upravo u krvi, pa tako imunitet opada – objašnjava dr Ekles.

Prema studiji koju je sproveo dr Ron Ekles, udisanje hladnog vazduha nema loš uticaj na imuni sistem kao hlađenje tijela spolja.

Zato slobodno možete da uživate u sladoledu i u zimskim danima.

(Žena)

loading...

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close