Odloženo suđenje Draganu Bigoviću - Volim Podgoricu

Odloženo suđenje Draganu Bigoviću

Suđenje Cetinjaninu Draganu Bigoviću, nastanjenom u Herceg Novom, optuženom da je pomagao Dragoju Baošiću, koji se tereti za ubistvo Jovana Kosaća, nije nastavljeno danas u Osnovnom sudu u Herceg Novom, kako je to bilo i najavljeno.

Pretres koji je bio zakazan za 22. januar u 10 časova odložen je radi zahtjeva branioca okrivljenog, advokata Srđana Lješkovića, prenosi Radio Jadran.

“On je na dan održavanja glavnog pretresa, podnio zahtjev za izuzeće postupajućeg sudije, kao i zahtjev za prenošenje mjesne nadležnosti suda, pa su spisi ovog predmeta, dostavljeni Vrhovnom sudu radi odluke”, saopšteno je iz hercegnovskog Osnovnog suda.

Suđenje je počelo 9. decembra, pred sudijom Branislavom Lekovićem. Bigović je tada negirao optužnicu i rekao je da se ne osjeća krivim.

Bigović se sumnjiči da je 14. septembra pomogao Baošiću da pobjegne nakon što je u diskoteci Kaza u Igalu ubio Kosaća.

Izjavio je da nije bio u društvu Baošića u noći kada se desilo ubistvo, da se Baošić pojavio kada je zaustavio auto koji je vozio Nebojša Lakićević koga je poznavao samo po nadimku, a za ubistvo Jovana Kosaća saznao je navodno sjutradan.

U svojstvu svjedoka saslušan je Nebojša Lakićević. On je izjavio da je te noći kada ga je Bigović zaustavio na magistrali, kod pekare Tatar bašta, osumnjičeni znao za pucnjavu u Kazi, o tome je razgovarano i u autu, ali nije znao da je Kosać ubijen.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com