Sutorina je crnogorska. I tačka! - Volim Podgoricu

Sutorina je crnogorska. I tačka!

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević kazao je da je na priču o Sutorini za njega odavno stavljena tačka. Istovremeno je ocijenio i da pokretanje tog slučaja sada predstavlja pokušaj da se naruše odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

“Što se tiče mene kao gradonačelnika Trebinja u vezi sa Sutorinom, za mene taj problem praktično ne postoji. Sutorina je za mene sastavni dio Herceg Novog, a sva ova dešavanja trenutna smatram političkom insinuacijom koja je smišljena da kvari odnose između Trebinja i Novoga i pograničnih opština u istočnoj Hercegovini sa Crnom Gorom do koje je meni najviše stalo”, rekao je Vučurević za Antenu M.

On je rekao da su oni koji su nešto htjeli imali prilike da to rješavaju na državnom nivou.

“Mislim da je sve ovo samo zlonamjerno podmetanje i Trebinju i opštinama Istočne Hercegovine. Da ponovim, Sutorina je sastavni dio opštine Herecg Novi, tako je bilo već godinama i decenijama i ne vidim način da se promijeni takav stav i takav odnos”, objašnjava Vučurević.

Komentarišući zašto je to pitanje upravo sada pokrenuto, on je rekao da vjeruje da je to “zbog određenih socijalnih tenzija u RS”.

“Neko misli da bi se stvaranjem nekih afera, tipa Sutorine, prebacile stvari sa jednog polja na drugo i da je to nešto već oprobano da se ne vidi drvo od šume. To je čisto dnevnopolitička priča koja nema nikakve veze, ja smatram da je moj stav ujedno i stav većine građana Trebinja – to je pitanje za nas završeno”, kazao je on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com