Đulijo obećao Migu: Podržaćemo vas! - Volim Podgoricu

Đulijo obećao Migu: Podržaćemo vas!

Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD podržaće razvojne projekte Glavnog grada, poručio je šef EBRD-a Đulijo Moreno tokom sastanka sa gradonačelnikom Podgorice Slavoljubom Stijepovićem.

Tokom razgovora sagovornici su iskazali obostranu zaiteresovanost za sagledavanje mogućnosti uspostavljanja saradnje u više konkretnih oblasti između Glavnog grada i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Stijepović je posebno ukazao na značaj podrške koju Evropska banka za obnovu i razvoj kontinuirano pruža za realizaciju kapitalnih projekata u Crnoj Gori, izražavajući uvjerenje da će se ta praksa u narednom periodu nastaviti i u Podgorici.

“On je predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj predstavio projekte koje Glavni grad planira da realizuje u narednom periodu ocjenjujući da je Podgorici u tom pogledu neophodna podrška i partnerstvo Evropske banke za obnovu i razvoj. Konkretno, riječ je o realizaciji projekta javnog prevoza, podrške malom i srednjem preduzetništvu u Podgorici, energetske efikasnosti i izgradnji novih parkirališta u Glavnom gradu”, saopšteno je iz PG biroa.

Đulijo Moreno je predstavio aktivnosti Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori i mogućnosti saradnje te finansijske institucije u realizaciji konkretnih projekata kroza partnerski odnos sa Glavnim gradom.

“On je iskazao spremnost Evropske banke za finasijsku podršku Glavnom gradu u realizaciji navedenih konkretnih planiranih aktivnosti i obećao stručnu pomoć eksperata za realizaciju ambicioznih projekata nove uprave Glavnog grada”, kazali su u PG birou.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com