Bar: Uhapšeni osumnjičeni za krađu novca iz bankomata - Volim Podgoricu

Bar: Uhapšeni osumnjičeni za krađu novca iz bankomata

Policija u Baru uhapsila je N.C. (41) i R.V. (33) iz Podgorice, zbog sumnje da su, na štetu dvije poslovne banke u Baru, počinili krivična djela teška krađa i teška krađa u pokušaju.

“Sumnja se da su N.C. i R.V, 21. januara oko 17.10 časova, došli do bankomata poslovnice “Erste banke”, u ulici Vladimira Rolovića, gdje su podesnim sredstvom obili vratanca bankomata kroz koja se izbacuje novac. Oni su se potom, kako se sumnja, udaljili i vratili se nakon što je klijent banke imao bezuspješnu transakciju novca na bankomatu. Tada su, sumnja se, prišli bankomatu i uz pomoć metalnog alata koji su prilikom obijanja postavili unutra izvukli i otuđili novac u iznosu od 700 eura”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osumnjičeni N.C. i R.V. su takođe, kako se sumnja, istog dana pokušali da na isti način otuđe novac iz bankomata poslovnice “Societe General Montenegro banke”, u ulici Maršala Tita.

“Ali u tome nisu uspjeli budući da ih je radnik obezbjeđenja primijetio nakon čega su oni pobjegli sa lica mjesta”. 

Iz policije je saopšteno da su kod osumnjičenog N.C. pronađen i oduzet novac u iznosu od 750 eura i 4.800 dinara, kao i alat koji su, kako se sumnja, ova dva lica koristila prilikom vršenja krivičnih djela.

“Osumnjičeni N.C. i R.V. su, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, privedeni zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Baru, koji im je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Baru. Sudija za istragu je ovim licima odredio pritvor u trajanju do 30 dana, nakon čega su sprovedeni u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija”, dodaje se u saopštenju policije.

Pronađen novac je uz poseban izvještaj predat nadležnom tužiocu, dok je alat upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com