Berane: Sportska dvorana do kraja godine - Volim Podgoricu

Berane: Sportska dvorana do kraja godine

Tokom 2015. godine biće nastavljeni projekti koje je započela Demokratska partija socijalista u Beranama. Kako je saopšteno iz te partije, vlasti su smjenjive, a projekti ostaju da služe građanima.

Demokratska partija socijalista će uz pomoć Vlade nastaviti projekte koje je započela za vrijeme vršenja vlasti u Beranama i u odredjenim fazama realizovala.

“Put Berane – Lubnice – Jelovica – Kolašin, kao kapitalni projekat od strateškog značaja za sjever Crne Gore, koji smo započeli prije nekoliko godina, već je u dobrom dijelu završen. Ova kapitalna investicija Direkcije javnih radova Vlade Crne Gore svojim završetkom valorizovaće sve vrijednosti, ne samo Berana, nego i mnogo šire. Bjelasički kraj će, konačno, biti u potpunosti otvoren za dalje investicije u turizmu i poljoprivredi”, navodi se u saopštenju.  

Kada je putna infrastruktura u pitanju, neposredno, prije Nove godine pušten je u saobraćaj i tunel “Tifran”, višemilionski projekat Direkcije za saobraćaj Vlade Crne Gore.

“Ovim projektom je eliminisana jedna od “crnih tačaka” na ovom dijelu Jadranske magistrale”, navodi se u saopštenju.

Otvaranjem fakultetskih odjeljenja Univerziteta Crne Gore u Beranama, Demokratska partija socijalista kao vršilac vlasti u Beranama je započela i izgradnju Univerzitetskog centra (učenički dio, dom, menza), koji će tokom februara biti funkciji.

“Ovaj kapitalni projekat koji smo osmislili i započeli sa Direkcijom javnih radova Vlade Crne Gore će pokazati punu brigu o obrazovanju u ovom kraju, jer će biti na usluzi i studentima iz regiona”, saopštili sui z DPS-a.

Ove godine biće završen i Poliklinički centar u okviru Opšte bolnice, čime se zaokružuje višemilionsko ulaganje u beranski zdravstveni sistem i stvaraju uslovi za pružanje dobrih zdravstvenih usluga.

“Protokol o saradnji koji je potpisala Opština Berane, dok je DPS sa SDP vršila vlast, sa Fudbalskim savezom Crne Gore, te izgradnja dva pomoćna fudbalska terena, ove godine će, sa ulaganjem Fudbalskog saveza od oko pola miliona eura, biti nastavljena projektom natkrivanja jedne tribine gradskog stadiona”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a navode I da će moderna sportska dvorana biti na usluzi sportistima krajem ove godine.

“Svi ovi nabrojani projekti, uz mnoge druge, pokazuju posvećenost Demokratske partije socijalista, koja je vršila vlast u prethodnom periodu u Beranama, da se itekako vodilo računa o razvoju ovoga grada.Znamo da su vlasti smjenjive, ali će ovi  projekti ostati kao opšte dobro ovoga grada, ovoga kraja i svih gradjana”, zaključuju iz beranskog DPS-a. 

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com