I Crnogorac među švercerima ljudi - Volim Podgoricu

I Crnogorac među švercerima ljudi

Poljska policija i granična straža razbile su međunarodnu grupu koja je švercovala izbjeglice iz Rusije na Zapad, izrađivala za njih falsifikate isprava, a bavila se i švercom narkotika, saopštila je danas granična straža.

Policija i granična straža su prethodnih dana u Varšavi nakon pretresa objekata u poljskoj prijestnoci i okolini uhapsili dva muškarca i jednu ženu iz Vijetnama, Poljakinju vijetnamskog porijekla, državljanina Crne Gore i jednog državljanina Turske.

Prilikom pretresa je zaplijenjen 1,5 kilogram droga raznih vrsta, najviše metamfetamina i marihuane, falsifikovani pašosi i lične karte, dozvole za boravak i nelegalno vatreno oružje.

“Optuženi su za šverc i prodaju raznih vrsta droga, organizovano prebacivanje osoba preko granica, uglavnom Vijetnamaca iz Rusije na Zapad i falsifikovanje raznih vrsta isprava. Drogu koju su prošvercovali u Poljskoj su preprodavali preko odlično organizovane mreže dilera – Poljaka, Vijetnamaca i Bugara”, kazala je danas poljskim medijima Dagmara Bjelec Janas iz Granične straže Poljske.

Četvoro iz te međunarodne kriminalne grupe sud je zadržao u istražnom zatvoru, a ostali se brane sa slobode ali bez prava da napuste Poljsku. Za ta krivična djela prijeti im po poljskim zakonima do osam godina zatvora.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com