Milić brine zbog većine - Volim Podgoricu

Milić brine zbog većine

Dva mjeseca nakon partijskog kongresa predsjednik SNP-a Srđan Milić ne zakazuje sjednicu Glavnog odbora, na kojoj bi trebalo da se izaberu novi partijski organi, jer nije siguran da ima većinsku podršku, tvrde izvori “Vijesti” iz te partije. 

Tako SNP nema potpredsjednika, direktora i Izvršni odbor, a praktično legitimnost ima jedino Milić, kao predsjednik. Iako je izbor na čelno mjesto izdejstvovao na Kongresu lobiranjem i izborom delegata koji su mu bili naklonjeni i digli ruku za njega, Milić nema većinsku podršku u partiji.

On, tvrde izvori “Vijesti” iz te partije, pokušava da je obezbijedi “kupovinom” članova GO i stručnih saradanika, nudeći im privilegije u SNP-u i pozicije u državnim institucijama. Navodno, one koji su mu se usprotivili i podržali Aleksu Bečića ili Aleksandra Damjanovića kao njegove protivkandidate, čisti počev od najnižih kadrova. 

Njegovi protivnici, međutim, planiraju da mu na sjednici GO skrenu pažnju da partiju ne vodi dobrim pute, kazao je izvor “Vijesti”. Ako naiđu na Milićevo ignorisanje, kao što vjeruju da hoće, dio partijskih aktivista i funkcinera razmišlja o načinu na koji treba sačuvati njen integritet i opozicioni smjer.

Iako je nakon kraha na lokalnim izborima u Herceg Novom Milić najavio pokretanje pitanja odgovornosti, počev od sebe do lokalnih odbora, sjednicu GO SNP-a, koja je uoči Nove godine bila otkazana zbog nevremena još nije zakazivao.

Kada će to učiniti ne zna se jer ”Vijesti” nijesu dobile odgovor na pitanja upućena Medijskom centru SNP-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com