Nikša Gojković: Nismo mi izdali biračko tijelo, nego oni što nas prozivaju! - Volim Podgoricu

Nikša Gojković: Nismo mi izdali biračko tijelo, nego oni što nas prozivaju!

Kandidat za predsjednika Opštine Herceg Novi Nikola Nikša Gojković, kaže da je tu funkciju prihvatio u interesu Herceg Novog. Prvo na čemu će insistirati je, kako ističe, da se uvede rad, red, disciplina i odgovornost, kako za ono što se sad radi, tako i za ono što ranije nije dobro urađeno.

Gojković je gostujući na Televiziji Boka saopštio da su pregovori sa Demokratskom partijom socijalista, u pravom “smislu završeni”.

“Postigli smo visok stepen saglasnosti oko svih pitanja, čak mislim da smo postigli, što se „Izbora” i naših građana tiče, više nego što smo očekivali. Nije ovo neko zavaravanje. Ostalo je da nastavimo skupa ovaj projekat koji smo pokrenuli, i već od ujutro možemo da kažemo da radimo zajedno za dobrobit Herceg Novog.

Gojković kaže da će DPS podržati njegovu kanidaturu za predsjednika Opštine. Predsjednik Skupštine Opštine će biti Andrija Radman (DPS).

Po prvobitnom nacrtu, DPS je bio za jednog potpredsjednika Opštine, ali su, kako kaže Gojković uspjeli da se izbore da budu dva.

“Dogovore oko ostalih kadrovskih rješenja ćemo postići na zajedničkom nivou, u dogovoru sa gospodinom Radmanom, nadam se u narednih par dana. Mislim da smo i tu postigli jedan dobar rezultat što se nas lično tiče”, kazao je Gojković.

Gojković kaže da se dugo “lomio” oko kandidature za prvog čovjeka Opštine.

“Meni je stvarno to bila teška odluka, veliki prelom u mom životu, kako privatnom, tako i poslovnom. Sve sam to odradio u interesu Herceg Novog, i vjerujte, prvo na čemu ću insistirati je da se uvede rad, red, disciplina i odgovornost, kako za ono što se sad radi, tako i za ono što se radilo i nije uradilo kako treba”, naveo je Gojković, za Televiziju Boka.

On je ubijeđen da “Izbor” nije izdao svoje birače.

“Kako vrijeme odmiče, sve više sam ubjeđen da mi nismo ti koji smo izdali svoje birače, izdali to pro-srpsko tijelo kako se naziva u Herceg Novom. Mislim da su ga izdali oni koji nas prozivaju u ovom momentu, koji su svojim nečinjenjem učinili da grad dođe do ovoga gdje je. Ja bih njih samo još jednom pitao: da li su svjesni, da se nije pojavio “Izbor” u ovom momentu, da li bi možda već danas DPS imao kompletnu vlast u Herceg Novom. Ja sam lično ubjeđen da bi to već bila završena priča”, kazao je Gjoković.

On navodi da svako ko iole želi dobro Herceg Novom mora bit svjestan da bez naslanjanja na finansijske i ekonomske državne institucije ne može biti nekog velikog prosperiteta.

“Herceg Novi jeste grad koji ima svoj identitet i dušu, ali mislim da je jedno pitanje, pogotovo nacionalno, previše zloupotrebljeno i da je palo puno teških rječi, loših stvari, pogotovo na toj relaciji grad-Republika. Mi smo i u svim našim razgovorima apelovali na ljude sa druge strane da nam pomognu, što su oni prihvatili u načelu. Sporazum još nije potpisan, i samo u tom pravcu, ako se bude dalje razvijala naša saradnja, Herceg Novi po meni može ići naprijed. Mislim da je stvarno dosta bilo gluposti i da je vrijeme da krenemo dalje”, izričit je kandidat za predsjednika Opštine.

On je Novljanima poručio da imaju strpljenja.  “Nastojaćemo opravdati vaša očekivanja. Ako ne budemo, spremni smo da podnesemo račun u svakom momentu. Institucije sistema danas dozvoljavaju da se na svakoj sjednici Skupštine Opštine može izglasati nepovjerenje. Ja prvi ću biti za to, ako neko kaže da ne valjamo moji saradnici i ja, ko zna bolje, istog momenta neka stupi na dužnost”, zaključio je Gojković.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com