Papa: Okanite se Tvitera; razgovarajte uživo - Volim Podgoricu

Papa: Okanite se Tvitera; razgovarajte uživo

Povodom Svjetskog dana komunikacija, papa Franja je danas uputio apel porodicama da se okanu veza preko mobilnih telefona i Tvitera i da njihovi članovi ponovo nauče da razgovaraju jedni s drugima.

Papa ističe kako navedena sredstva mogu i da pomognu porodičnoj komunikaciji, ali i da joj štete – da pomognu kad su u pitanju članovi koji su geografski udaljeni jedni od drugih, a da štete ukoliko se koriste kao “sredstvo međusobnog izbjegavanja”, prenosi AP. 

“Veliki izazov koji danas stoji pred nama je da ponovo naučimo da pričamo jedni s drugima, a ne samo da skupljamo i koristimo informacije”, ističe papa. Tema ovogodišnje papine poruke se podudara sa njegovom dvogodišnjom posvećenošću porodici, a kulminacija tih napora biće sastanak katoličkih biskupa u oktobru, na kojem će razgovarati o odnosu prema razvedenim porodicama, neformalnim zajednicama, homoseksualnoj djeci i drugim pitanjima. 

Papa Franja ističe kako djeca prvo nauče da komuniciraju u porodici, otkrivajući kako da se odnose prema ljudima različitih godina i iskustva. Porodica je model za svaku komunikaciju, “budući da se djeca prvo u njoj nauče praštanju”, ističe papa. 

“Savršena porodica ne postoji. Ne treba da se plašimo nesavršenstva, slabosti, pa čak i konflikata, već treba da naučimo kako da se prema njima konstruktivno odnosimo”, napominje papa Franja. 

Poglavar Katoličke crkve je o porodici govorio pred vatikanskim sudom Roman rota, zaduženim za poništavanje brakova. Ističući da svi katolici imaju pravo da očekuju pravdu od crkve, papa se založio za to da poništenja brakova budu besplatna.

(b92)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com