Podgorica: Oduzeto 12 vatrometa i 2.602 petarde - Volim Podgoricu

Podgorica: Oduzeto 12 vatrometa i 2.602 petarde

Tržišni inspektori su tokom prethodnih mjesec dana pojačano kontrolisali prodaju pirotehničkih sredstava, a od 86 kontrolisanih objekata utvrdili su samo 3 nepravilnosti.

Na osnovu utvrđenih nepravilnosti, inspektori su izrekli dva ukazivanja i donijeli jedno rješenje o privremenom oduzimanju robe.

“U jednom slučaju na pijaci Gintaš oduzeta je roba od NN lica u vrijednosti od 1.322 eura, riječ je o 12 vatrometa i 2.602 petarde”, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Inspektori su vršili pojačan nadzor prometa pirotehničkih sredstava u objektima i na pijačnim prostorima u periodu od 15.12.2014 do 15.01.201.

U ovom periodu, u okviru akcije „Petarda“, sa Upravom policije i Komunalnom policijom vršen je zajednički nadzor prometa pirotehničkih sredstava.

Tržišni inspektori su zajednički nadzor sa Upravom policije sprovodili u Podgorici, Nikšiću, Herceg Novom, Bijelom Polju i Mojkovcu, dok se saradnja sa Komunalnom policijom odvijala u Nikšiću i Budvi.

“Kontinuirano je vršen nadzor svih maloprodajnih objekata, a posebno objekata u kojima se vrši promet ovih vrsta proizvoda, sa posebnim akcentom na objekte locirane u blizini obrazovnih ustanova i promet pirotehničkih sredstava na pijačnim prostorima”, navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com