ZAOŠTRAVANJE: Bojović: Vukčević neka kaže gdje je 800 hiljada evra! - Volim Podgoricu

ZAOŠTRAVANJE: Bojović: Vukčević neka kaže gdje je 800 hiljada evra!

Direktor Investiciono-razvojnog fonda (IRF), Zoran Vukčević, neuspješno pokušava da zakamuflira katastrofalno stanje na skijalištu Savin kuk, i zataška evidentan krah zimske turističke sezone na Žabljaku, kazao je poslanik Demokratskog fronta, Vladislav Bojović.

On je komentarišući izjavu Vukčevića, koji je rekao da je skijalište Savin Kuk, u potpunosti ispravno i posluje u skladu sa Zakonom, što su potvrdile i kontrole nadležnih inspekcija, naveo da je direktor IRF-a postavljen na tu funkciju da zloupotrebljava državne resurs, “kao poznati akter afere Snimak”.

Bojović je ranije pozvao državnog tužioca da pokrene istragu o načinu na koji je potrošeno 800 hiljada eura za rekonstrukciju skijališta Savin Kuk, navodeći da Vukčević treba da snosi odgovornost za lošu sezonu.

“Imajuću u vidu katastrofalno stanje u kojem se nalazi ovo skijalište, neophodno je utvrditi kako je novac potrošen, da li u skladu sa zakonom, ili u skladu s nečijom korupcionaškom računicom.Ako je bilo korupcije, i ako je novac pronevjeren, potrebno je do kraja razjasniti gdje je završio, da li u privatnim džepovima ili partijskoj kasi DPS-a, gdje pretpostavljamo da postoji poseban fond za izborne zloupotrebe, koje su Vukčeviću inače vrlo dobro poznate”, navodi Bojović.

On je dodao da ne vidi razlog za, kako je kazao, panično-histeričnom reakcijom Vukčevića, ako su njegov Investiciono-razvojni fond, i Ministarstvo održivog razvoja, radili po zakonu.

“Međutim, nakon niza reagovanja, postavlja se pitanje: da li se to prvi čovjek Investiciono-razvojnog fonda uplašio istrage tužilaštva? Po svemu sudeći, saopštenjima, koja štancuje, Vukčević pokušava odvratiti tužioca od eventualnog pokretanja istrage, kako bi spriječio rasvjetljavanje čitavog slučaja. Ma koliko se poslednjih dana naprezao, Vukčević ne uspijeva u pokušaju da zakamuflira katastrofalno stanje na skijalištu Savin kuk, i zataška evidentan krah zimske sezone na Žabljaku”, navodi Bojović.

On je naveo da je Vukčević u maju prošle godine najavio da će skijalište Savin kuk na Žabljaku biti po EU standardima, po pitanju atraktivnosti i bezbjednosti, kao i da je za razvoj ovog kompleksa Fond, na čijem je čelu, obezbijedio tri miliona, a Vlada (poreski obveznici) 800.000 eura.

“Ove zime se, međutim, na Savinom kuku može govoriti o svemu, samo ne o atraktivnosti i bezbjednosti skijališta. Izgovor za nezabilježeni krah ski-sezove na Žabljaku, koji Vukčević sad pronalazi u nedostatku snijega, predstavlja uvredu za zdrav razum, i djeluje kao podsmijavanje svima, koji su ove zime bar na jedan dan posjetili nekad čuveno skijalište Savin kuk, i vidjeli u kakvom je stanju. Od partijskih prepucavanja, i neumjesnih ličnih kvalifikacija, kojima Vukčević pokušava skrenuti pažnju s problema, mnogo je važnije da se utvrdi da li je cilj Investiciono-razvojnog fonda i Vlade da odvrate i rastjeraju i ono malo turista, koji su prethodnih godina u zimskim mjesecima dolazili na Durmitor”, poručuje Bojović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com