CPC: Filip dobar sa Amfilohijem, to je opasno za Crnu Goru - Volim Podgoricu

CPC: Filip dobar sa Amfilohijem, to je opasno za Crnu Goru

Sinoćnjom izjavom kojom blagonaklono komentariše vladiku Amfilohija u vezi njegovog miješanja u crnogorske političke prilike, predsjednik države Filip Vujanović pokazuje da eksploatiše anticrnogorsku ideju da bi se dopao beogradskoj patrijaršiji, ocijenio je Mitropolit CPC, vladika Mihailo.

“Takva politika koju on oličava predstavlja opasnost za državni suverenitet i oprečna je svim državnim i nacionalnim interesima, a simbol te anticrnogorske politike je upravo predsjednik lično. Neshvatljivo je i neprihvatljivo da jedna mnogo puta veća i snažnija zemlja od naše, kao što je Srbija, posredstvom Srpske crkve ugrožava naš suverenitet, a kamoli da za takvu politiku još ima i podršku naše najviše državne adrese, predsjednika Vujanovića. Umjesto da štiti Crnogorsku pravoslavnu crkvu on vodi rat protiv nje, kao da smo mi, a ne beogradska patrijaršija državni neprijatelji”, istakao je on.

Kako je naglasio, umjesto da Vujanović “predvodi politiku koja ima za cilj da porazi ideologiju svetosavlja koja nastupa protiv nas i naših interesa i raspiruje mržnju protiv drugačijih, on joj je čak i s ruke.

“Očinski ga molim da se okane takve politike, nedostojne stolice svetoga Petra Cetinjskoga na kojoj sjedi”, zaključio je Mihailo.

Čelnik CPC je nedavno, na Božić, oštro kritikovao crnogorsku vlast jer se, kako je rekao, sveštenstvo i članstvo ove vjerske zajednice smrzava, dok u hramovima službe drži sveštenstvo Mitropolije crnogorsko primorske. On je, takođe, negodovao, što je TV Crne Gore, ove godine, posle niza gosina prenosila božićnu službu iz Hrama Hirstovog Vaskrsenja u Podgorici koju je služio mitroplit MPC Amfilohije.   

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com