Drecun: Ako i ima novca, fali nam znanja! - Volim Podgoricu

Drecun: Ako i ima novca, fali nam znanja!

Ekonomski analitičar Predrag Drecun ocijenio je da bi bilo rizično da Crna Gora sama krene u izgradnju drugog bloka TE Pljevlja. Da se to može desiti, ukoliko do kraja marta Elektroprivreda CG i italijanska kompanija A2A ne nađu trećeg partnera, kazao je juče potpredsjednik Vlade Vujica Lazović.

Lazović je saopštio i da Elektroprivreda ima sredstava, te da se kao profitabilan subjekt može kreditno zadužiti. Drecun ipak ističe da se mora uzeti u obzir više faktora.

,,Jedan faktor jeste novac i bez obzira što, ako pođemo od pretpostavke , u kasi EPCG ima dovoljno novca, mislim da bi to bilo jako rizično, zato što mi nemamo dovoljno znanja, a A2A nije partner koji bez pomoći nekog drugog strateškog partnera može izgurati tu priču. Riječ je o najnovijim tehnologijama. Termoelektrane danas nijesu ono što su bile prije 30-ak godina, tako da ne bih bio baš tako siguran’’, poručuje Drecun u izjavi za Radio Antena M.

U svakom slučaju Drecun smatra da treba raditi na pronalaženju partnera.

,,Mislim da je izjava koju je dao potpredsjednik Lazović više utemeljena na podizanju nekog samopouzdanja nego na činjenicama koje bi mogle da budu relevantne, ali svakako treba raditi na traženju partnera. Mislim da se on može naći. Ima mnogo zainteresovanih za eksploataciju basena uglja u Pljevljima i oko Pljevalja”, uvjeren je Drecun.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com