ID ubila jednog JAPANCA? (VIDEO) - Volim Podgoricu

ID ubila jednog JAPANCA? (VIDEO)

Japanski zvaničnici izjavili su danas da istražuju novi video koji se pojavio na internetu koji je navodno postavila teroristička organizacija Islamska država, javlja agencija AP.

U toj video poruci navodno je prikazan japanski državljanin Kendži Goto koji drži fotografiju ubijenog Harune Jukave.

Agencija AP još uvijek ne može da potvrdi autentičnost snimka.

Vlada Japana je tokom dana nastavila sa pokušajima da spasi dva taoca koje Islamska država prijeti da će ubiti, ali u tom procesu nije postigla značajniji napredak, što je potvrđeno audio snimkom u kom Goto govori o tome da je Jukava ubijen odsijecanjem glave.

On je u snimku takođe naveo da Islamska država ne traži novac za njegovo oslobađanje, kako je prethodno objavljeno, već da su kao uslov naveli puštanje na slobodu jedne od njihovih “sestara” koje su zarobljene u Jordanu.

U snimku Goto krivi japanskog premijera za smrt Jukave i kaže da Islamska država želi puštanje na slobodu Sadžide al-Rišavi, koja je osumnjičena za pokušaj terorističkog napada u Jordanu 2005. godine. 

Ipak, analitičar zbivanja u Siriji i Iraku Čarli Vinter izrazio je sumnju u autentičnost snimka, jer na njemu nema nikakvih oznaka Islamske države, iako je sigurno da je na njemu jedan od zarobljenih Japanaca. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com