Jasavić: Haotični birački spisak adut DPS-a - Volim Podgoricu

Jasavić: Haotični birački spisak adut DPS-a

Činjenica da je oko stotinu hiljada birača bilo neadekvatno upisano u birački spisak, otvarala je mogućnost za brojne zloupotrebe na izborima, ocijenila je poslanica Pozitivne Crne Gore, Azra Jasavić.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ranije je saopšteno da je prilikom formiranja biračkog spiska, na osnovu novih podataka, registrovana promjena biračkih mjesta u oko 99,6 hiljada slučajeva, i da je u većini slučajeva razlog različita adresa prebivališta birača.

Jasavić je ocijenila da je u aferi Snimak objelodanjena kombinatorika i načini na koji funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) zloupotrebljavaju birački spisak.

“Haotično stanje u biračkom spisku je i te kako odgovaralo DPS-u, jer mu je davalo mogućnost da pribjegava metodama u cilju ‘čisčenja’ ili ‘ popunjavanja’ spiska za sopstvene potrebe”, kazala je Jasavić agenciji Mina.

Prema njenim riječima, u opštinama u kojima su na vlasti DPS i Socijaldemokratska partije postoje uhodani šabloni na osnovu kojih se se “izlazi u susret naručiocima posla”.

“Šta će biti rezultat ogromnog rada MUP-a u formiranju biračkog spiska, ostaje da se vidi”, dodala je Jasavić.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com