Južna Morava podivljala, proglašeno vanredno stanje, u toku evakuacija (VIDEO) - Volim Podgoricu

Južna Morava podivljala, proglašeno vanredno stanje, u toku evakuacija (VIDEO)

Kiša koja je padala cijelog dana izazvala je poplave u Surdulici, Vladičinom Hanu i Vranjskoj Banji, a zbog izlivanja Južne Morave obustavljen saobraćaj, prenosi B92.

Vanredna situacija proglašena je na dijelu teritorije Vranja i u opštini Vladičin Han, gdje su pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 22 osobe. Iako je poplavljeno nekoliko naselja i pogona fabrika, prema prvim informacijama, za sada nema životno ugroženih.

Trenutno je najozbiljnija poplava u Vranjskoj Banji, gdje je proglašena vanredna situacija. Poplavljeno je naselje Ogošte. Nabujala Kordevačka rijeka odnijela je most, što je dovelo do prekida saobraćaja na putu Kordevac – Kriva Feja.

Na sjednici Štaba za vanredne situacije Vranja ocijenjeno je da su najugroženiji putni pravac Tibužde-Lukovo i Tibužde-Leva reka, dok je put Gornje Trebešinje-Nestavce neprohodan, jer je voda oborila stubove za niskonaponsku mrežu, pa su stanovnici sela Trebešinje i Nestavce bez struje.

Načelnik sektora za vanredne situacije za Jablanički okrug Miodrag Marjanović saopštio je da je došlo do izlivanja Južne Morave na ulazu u varošicu Grdelica.

– Do sada je poplavljeno desetak dvorišta i kuća. Angažovali smo odmah neka preduzeća i obezbijedili džakove koje punimo pijeskom kako bi postavili bedem, jer vodostaj rijeke raste – kazao je Marjanović.

Na području Predejana Južna Morava je poplavila i lokalne seoske puteve.

JP “Putevi Srbije” apelovali su na učesnike u saobraćaju da poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju, ograničenje brzine i da vožnju prilagode uslovima na putu.

B92 javlja da je, prema nezvaničnim informacijama, najgora situacija sa poplavama trenutno u Vladičinom Hanu gdje su poplavljena gotovo sva ravničarska sela Žitorađe, Prekodolce, Stubal, Lepenica, Suva Morava i Repince.

– Usljed izlivanja rijeke Vrle na području Surdulice, poplavljeno je oko tridesetak dvorišta i kuća u četiri sela ka Vladičinom Hanu – rekao je večeras predsjednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev.

On je kazao da situacija nije alarmantna, ali da su sve gradske službe u pripravnosti zbog otapanja snijega na Vlasinskom jezeru, što može dovesti do dodatnih poplava u nižim predjelima.  Usljed velike količine vode koju nije mogla da primi atmosferska kanalizacija, došlo je i do plavljenja nekoliko ulica u samoj Surdulici. Najteže je na teritoriji Crne Trave, gdje je snijeg pokidao dalekovode, a i telefonske linije su u prekidu.

Štab za vanredne situacije Surdulice je već zasijedao i procenjeno je da nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije, već se primjenjuje plan odbrane od poplava. Tončev je ranije danas kazao da je angažovana kompletna mehanizacija opštine, da su ekipe na terenu i da se situacija rješava.

 (b92.net)


1 komentar

  1. Wow I absolutely love her! She is freakin’ beautiful and not to mention a really good actress. I don’t think the show V is all that good, but I watch it anyway just so I can see Morena Baccarin. And I don’t know if you’ve ever seen her do an interview but she is also rather comical and it seems so natural for her. I personally never even heard of her before The V, now I’ll watch anything she’s on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com