Ovaj jednostavan recept je razljutio farmaceutsku industriju! - Volim Podgoricu

Ovaj jednostavan recept je razljutio farmaceutsku industriju!

 

Farmaceutska industrija je, to je već poznato, više zainteresovan za novac nego za liječenje ljudi, a vjerovatno su tačne i torije zavjere po kojima faramcetska industrija pokušava da spriječi širenje informacija o prirodnim ljekovima koji zaista pomažu, a ne izazivaju štete u organizmu. Jedan od efikasnih prirodnih lejkova je med i cimet. 

Ove ljekovite i prirodne namirnice imaju ljekovita svojstva koja se koriste već hiljadama godina. Kombinacija ove dvije namirnice može pomoći u spriječavanju nastanka raka, pomažu pri jačanju respiratornog sistema, smanjuju holesterol i jačaju srce.

Infekcije mokraćnog sistema
Pomiješajte dvije kašičice cimeta i kašičicu meda u čaši mlake vode. Ova kombinacija pomaže da se uništi sve bakterije.

Bolesti srca
Pomiješajte pola kašičice cimeta sa kašičicom meda i konzumirajte smjesu svakog jutra dok ne osjetite poboljšanje. Ova kombinacija pomaže u spriječavanju srčanih udara, smanjuje holesterol i pomaže u jačanju srca.

Zubobolja
Nanesite pastu od cimeta i meda na jedan bolan zub kako bi bol i inefekcija nestali.

Akne

Zanemarite sve kupovne kreme, koristite samo cimet i med. Pomiješajte jednaku količinu meda i cimeta i smjesu nanesite na akne prije nego što odete u krevet. Kad se probudite operite smjesu s lica. Akne će nestati.

Artritis
Kombinirajte dvije kašičice meda s jednom kašičicom cimeta koje ste pomiješali u čaši tople vode. Ova kombinacija smanjuje bol koju uzrokuje artritis.

Želučane smetnje
Pomiješajte jednu kašičicu meda sa pola kašičice cimeta u čaši tople vode. Smjesu je potrebno piti na prazan želudac. Ona pomaže poboljšati varenje, ublažiće vam gasove, ali i olakšati bol u stomaku.

Prehlada
Pomiješajte kašičicu meda sa pola kašičice cimeta i uzimajte ga dva puta dnevno. Ovo će riješiti sve vaše boljke koje donosi prehlada i osjećat ćete se bolje.

Kožne infekcije
Kombinujte jednake količine meda i cimeta kako biste napravili kremu. Nanesite kremu na upaljeno područje i iznenadićete se kako brzo nestaju infekcije.

(Zdrava priroda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com