“SOLIDARNOST”: “Pobjeda” ukinula besplatan primjerak Udruženju novinara CG - Volim Podgoricu

“SOLIDARNOST”: “Pobjeda” ukinula besplatan primjerak Udruženju novinara CG

 

Najstariji crnogorski dnevni list “Pobjeda” je, nakon nedavne promjene vlasništva i dolaska nove uredničke garniture ukinuo besplatan primjerak novine Udruženju novinara Crne Gore, saznaje PVP u ovom udruženju. 

– Udruženje novinara Crne Gore od štampanih medija u Crnoj Gori godinama dobija besplatne primjerke, čak i od onih koji nisu članovi našeg udruženja, a to je bio slučaj i sa “Pobjedom”. Međutim, nakon promjene vlasničke strukture i dolaska novog glavnog urednika, primjerak je ukinut bez ikakvog objašnjenja i obrazloženja, ispričli su nam u ovom Udruženju novinara. – Kada smo zvali da pitamo o čemu se radi, dobili smo odgovor da smo mi “novinari, pa možemo da kupimo”!?

Takođe, kako navode u ovom udruženju, štampani mediji, uključujući “Pobjedu” godinama su besplatno objavljivali konkurs ovog udruženja za novinarske nagrade povodom Dana novinara, što ove godine nije bio slučaj. 

– Zvali smo tim povodom “Pobjedu” i na našu kolegijalnu molbu da objave konkurs, odgovoreno nam je pitanjem sa ironičnim prizvukom – a kome smo dodijelili nagrade prošle godine?!

U ovom udruženju kažu da je besplatan primjerak i objavljivanje konkursa “sitnica” u materijalnom smislu, ali da je “slika” crnogorske realnosti kada su u pitanju mediji i profesionalna novinarska solidarnost.

– Možemo mi da se ne slažemo sa politikom nekog medija, sa pisanjem pojedinih novinara, ali svi zajedno treba da se borimo za parava onih drugih da kažu ono što misle. Novinari i mediji koji stavljaju svoje političke stavove ispred profesije i šire mržnju i netrpeljivost prema kolegama, medijima i udruženjima sa suprotnim stavovima, rade najviše u korist štete ove profesije, zaključuju u Udruženju novinara Crne Gore. 

U Crnoj Gori trenutno postoje dva novinarska udruženja i sindikat koji nije zaživio kako je to najavljivano i planirano. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com