ZDRAVO SE HRANI: Goran Bregović uzgaja voće i povrće! - Volim Podgoricu

ZDRAVO SE HRANI: Goran Bregović uzgaja voće i povrće!

Goran Bregović ima neobičnu zanimaciju – ratarstvo. Čim nema posla u studiju ili nije na turneji, vođa Orkestra za svadbe i sahrane zavrne rukave, uzima ašov i ide u svoju baštu na Senjaku, gdje uzgaja voće i povrće.

Naime, kao neko ko zagovara zdrav način ishrane, Brega je odlučio da sam uzgaja ono što mu se nađe na trpezi.

 On je jedan dio imanja na kojem se nalazi njegova vila pretvorio u baštu u kojoj je zasadio kupus, pa zelenu salatu, ljute papričice, a onda je dodao i krastavac i paradajz. Osnivač Bijelog dugmeta nije se na tome zaustavio, pa sad uzgaja i kruške i jabuke. A sve je počelo sa nadaleko čuvenom višnjom, sa koje je svojevremeno pao i povrijedio kičmu.

– Goran izuzetno vodi računa o svojoj i ishrani svoje porodice. Njegova ishrana zasnovana je na voću i povrću, a kako bi znao kakvog je porijekla sve to što unese u organizam rješio je da se sam bavi uzgojem. Nekad je imao samo drvo višnje u dvorištu, a sad je tu brojno voće i povrće. U njegovoj bašti rađa paradajz, luk, krompir, grašak, šargarepa, krastavac, jabuke, jagode, zelena salata, kao i razni začini – tvrdi izvor blizak popularnom muzičaru.

Brega najviše voli sam da se bavi svojom baštom, ali za to nema previše vremena. Zbog toga je unajmio baštovana, koji mu je navodno zadao i velike probleme.

– Baštovan je sipao oko 300 kilograma pogrešnog đubriva, zbog čega su sadnice propale. Njegova nepažnja Bregovića je naljutila i sad traži novog – priča izvor.

Brega je na sve to poručio:

– Tačno je da imam baštu u svom dvorištu i da uzgajam voće i povrće. Na taj način znam da namirnice koje jedem nisu prskane i da su zdrave. Svaki put kad sam u Beogradu, posvetim se uzgajanju svojih biljaka.

(doznajemo.com)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com