Lekić i Milić prave Vladu narodnog jedinstva - Volim Podgoricu

Lekić i Milić prave Vladu narodnog jedinstva

Lideri Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije, Miodrag Lekić i Srđan Milić saglasni su da, kako kažu, na duboku ekonomsku krizu koju prate nezaustavljene pojave kriminala i korupcije ne postoji adekvatan, a najmanje reformski odgovori državnih institucija koje se i dalje urušavaju, nerijetko nekompetenetnošću i čestom neautonomnošću, zadržavajući status kvo poguban za građane ove zemlje.

Lekić i Milić danas su, kako je kazao lider DF-a, razgovarali o formiranju vlade narodnog jednistva.

Kako je Lekić saopštio, sa Milićem je razmijenio mišljenje o “aktuelnom, veoma zabrinjavajućem stanju u crnogorskom društvu, posebno o stalnom i dramatičnom ekonomsko socijalnom degradiranju  uslova života građana”.

Dva lidera su razgovarala, kako kaže Lekić, o potrebi zajedničkog odgovora opozicije na duboku ekonomsko političku krizu u zemlji.

“Zajedno smo analizirali inicijativu o formiranju vlade narodnog jedinstva, koja bi kao prelazna imala precizne ciljeve i rok postojanja. Ta vlada bi,  na bazi punog legitimiteta podrške u parlamentu, i što je važno  pune podrške građana zemlje,  imala za cilj da  hitnim mjerama zaustavi ekonomsko socijalni slom društva”, objašnjava Lekić u izjavi za javnost. 

Takođe, kako kaže lider DF-a, njena bitna uloga bi  bila borba protiv kriminala i korupcije sa konkretnim i mjerljivim rezultatima. Treći urgentni zadatak vlade narodnog jedinstva bi bilo stvaranje normativnih i stvarnih uslova za održavanje slobodnih i regularnih izbora.   

“Tokom nastavka ove značajne inicijative svi subjekti koji podržavaju ovu ideju bi uz punu autonomnost dalje sarađivali animirajući i šire građansko opozicione snage našeg  društva. Poslije prvog kruga razgovora koje sam imao sa opozicionim subjektima, uskoro bi se održao zajednički sastanak svih  snaga koje podržavaju  inicijativu o formiranju prelazne vlade narodnog jedinstva kako bi se nastavilo sa operacionalizacijom ove javno odgovorne inicijative”, zaključuje Lekić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com