Slavica Šćekić tužila sudije - Volim Podgoricu

Slavica Šćekić tužila sudije

Slavica Šćekić, sestra ubijenog policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića i predstavnica oštećene porodice Šćekić, podnijela je, Vrhovnom državnom tužiocu, krivičnu prijavu protiv sudija Biljane Uskoković, Slavke Vukčević, Milenke Žižić i Valentine Pavličić, zbog postojanja osnovane sumnje da su nečinjenjem i neprofesionalnim odnosom sa umišljajem počinile krivična djela, nesavjestan rad u službi i zloupotrebu službenog položaja, prenosi radio Antena M.

“Pomenute sudijesu, u periodu od 2009. do 2012. godine, izvršile krivična djela nesavjesnog rada u službi i zloupotrebe službenog položaja nevršenjem dužnosti, što je proizvelo gubitak CD-a sa snimkom saslušanja zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića, ovo je jasan dokaz da su pomenute sudije zloupotrijebile službeni položaj, a u korist počinilaca ubistva Slavoljuba Šćekića”, navodi se u krivičnoj prijavi.

Dalje se navodi da se, zbog nestanka CD-a, dovodi u pitanje drugostepena presuda, a nesavjesnim radom sudija, cio proces ide u prilog optuženima.

“Pomenute sudije koje su CD izgubile, odgovorne su za odluku Vrhovnog suda kojom je presuda ukinuta. Osnovano sumnjam da je ovakvim postupanjem, odnosno nepostupanjem pomenutih sudija postojala namjera da se CD sa snimkom zaštićenog svjedoka, izgubi – uništi, kako bi optuženim za ubistvo Slavoljuba Šćekića, pomogli u prikrivanju dokaza. Insistiram da se pokrene krajnje ozbiljna istraga svih navedenih sudija, a zbog nesavjesnog i nezakonitog uticaja na tok i ishod postupka”, navela je Ščekić.

Zbog nestanka dokaza u slučaju ubistva inspektora Šćekića, Pozitivna Crna Gora traži da se pred Odborom za politički sistem, pravosuđe i upravu, sasluša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i ministar pravde Duško Marković.

“Enigma o nestanku CD sa iskazom bivšeg zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića, u slučaju ubistva inspektora Slavoljuba Šćekića mora biti riješena. Javnost mora da zna kako je nestao CD i ko je za to odgovoran”, kaže poslanica Pozitivne Azra Jasavić.

I Draginja Vuksanović iz SDP-a saglasna je da treba obaviti kontrolno saslušanje.

“Ako je, po saznanjima, sudija Biljana Uskoković sačinila službenu zabilješku o tome da je nestao CD, a to je bilo prije dvije godine, onda se postavlja pitanje zašto niko nije preduzeo radnje po tom pitanju. U tom smislu smatram da postoje brojna pitanja koja treba razjasniti, kako bi javnost bila upoznata šta se desilo sa CD-om”, kaže Vuksanović. 

Zoran Vujičić iz  NVO Građanske alijanse, koja se, između ostalog, bavi radom sudova u Crnoj Gori kaže da je prosto nevjerovatno da nestanu tako važni dokazi.

“Ono što je važno da se pod hitno mora sporovesti hitna istraga, kojom će se ustanoviti kako je sporni disk nestao. Po meni je ovo veliki šamar za pravosuđe, za ovo neko mora da odgovara. Ono što je katastrofalno u cijeloj ovoj priči je da je taj CD nestao prije tri godine, pri čemu je javnost obavještena tek kada je novi proces počeo”, kaže Vujičić.

Da nestaju dokazi iz bitnih predmeta nije prvi put, prije nekoliko dana mediji su objavili da je u slučaju ubistva biznismena Dragana Bećirovića nestao DNK dokaz mogućeg počinioca tog krivičnog djela, zaključuje Antena M.

1 komentar

  1. Many thanks, I’ve recently been looking for information around this particular subject matter for ages and also your own is the better I’ve uncovered to date. Nevertheless, what about tha harsh truth? Are you particular regarding the supply?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com