Jeftinije auto osiguranje za “stare” klijente - Volim Podgoricu

Jeftinije auto osiguranje za “stare” klijente

Od 1. februara građani koji produžavaju polisu osiguranja autoodgovornosti dobiće popust na osnovnu premiju od pet odsto, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Savjeta Agencije za nadzor osiguranja.

Iznos popusta zavisi od tarifne grupe, a oni koji prvi put zaključe osiguranje plaćaju puni iznos premije, odnosno nemaju popust.

– U prvoj tarifnoj grupi, u kojoj su putnička vozila, popust se, recimo, kreče od 4,30 do 15 eura. U drugoj tarifnoj grupi, u kojoj su teretna vozila, popust se kreče od 8,92 do 49,34 eura.

Tarifne grupe za putnička vozila zavise od snage motora. Ako je snaga motora, primjera radi, 55,66 KV njegova osnovna premija je bila 156 eura. Nakon popusta će biti 148,25 eura, objasnila je za Pobjedu izvršna direktorica Agencije za nadzor osiguranja Biljana Pantović i dodala da nije promijenjena osnovna bruto premija.

Savjet je juče usvojio izmjene i dopune sistema tarifa korisnika motornih vozila za štete pričinjene trećim licima, a uspostavljen je i sistem 13 premijskih razreda.

– Uspostavljen je sistem od 13 premijskih razreda sa osnovnim razredom PR7, gdje je osnovna premija 100 posto. U zavisnosti od toga, lica koja imaju polisu osiguranja autoodgovornosti biće pomjerana kroz šest premijskih razreda sa popustom maksimalno do 30 odsto iz godine u godinu i sa doplatom na premiju do maksimalnih 110 posto, u zavisnosti od osnovne premije, objasnila je Pantović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com