Ovaj mladić trese Evropu! Već je naljutio šefove EU - Volim Podgoricu

Ovaj mladić trese Evropu! Već je naljutio šefove EU

Dok žene danas uzdišu za njim zbog njegovog izgleda, stila oblačenja i ležernosti, prijatelji i bliski poznanici tvrde da je on “mnogo više od lijepog lica” i da je svojim radom zaslužio uspjeh koji je ostvario. Znate li o kome je riječ?

Mladić sa fotografije danas drma Evropu! Sada ima 40 godina i rođeni je Atinjanin. Proteklih dana vidio ga je cio svijet, nijedan političar nije toliko prikazivan.

Aleksis Cipras je nedavno postao najmlađi premijer Grčke u poslednjih 150 godina. On koji ga dobro poznaju navode da je temeljan u radu i perfekcionista, te da je njegov uspjeh prije svega rezultat strategije i vrijednog rada.

Politikom je počeo da se bavi još kao tinejdžer, kada je bio u srednjoj školi, kao član omladine Komunističke partije. Kada su 1990. godine izbili studentski i učenički protesti zbog reforme školstva, ovaj tinejdžer je vrlo brzo postao glavni pregovarač s vladom.

Ostaće upamćena njegova izjava:
“Želimo da imamo pravo da sami odlučimo da li ćemo da idemo na čas”.

 

Ipak, ono što ga je dovelo u epicentar političkih zbivanja na Starom kontinentu jeste kriza i oštre mjere štednje koje su u Grčkoj sprovodili njegovi prethodnici.

Tek što je sjeo u premijersku stolicu, naljutio je šefove ER, rekvši “NJET” namjerama evropskih zvaničnika da Rusiji pojačaju sankcije. Poslao im je protest jer nisu konsultovali – Grčku. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com