LGBT organizacije zahvaljuju Migu - Volim Podgoricu

LGBT organizacije zahvaljuju Migu

Sve LGBT organizacije iz Crne Gore podržali su uklanjanje grafita sa govorom mržnje prema LGBT osobama sa javnih površina na području Podgorice.

U njihovom zajedničkom saopštenju LGBT organizacija navodi se da su grafiti s govorom mržnje prema LGBT zajednici usmjereni su protiv njihove ravnopravnosti i bezbjednosti kao i njenog šireg društvenog prihvatanja.

“Aktuelna gradska administracija, na čelu sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem, pokazala je posvećenost prema ovom, izraženom, društvenom pitanju koji je godinama ignorisan  i neravnopravno tretiran od strane vlasti. Iskazujemo našu snažnu podršku naporima gradonačelnika Stijepovića da se Podgorica nastavi razvijati kao otvoren, demokratski, moderan, inkluzivan i tolerantan grad u kojem LGBT osobe žive bezbjedno i prihvaćeno”, naveli su oni.

Poslednje aktivnosti gradske administracije, kažu iz LGBT organizacija, daju nadu da će komunalna policija u budućem periodu, po pitanju tog izraženog problema, efikasno djelovati po službenoj dužnosti te da će kontinuirano uklanjati preostale grafite i u slučaju da njihovo postojanje nije prijavljeno.

“Očekujemo i zahtijevamo da slične aktivnosti, po pitanju uklanjanja govora mržnje, prema bilo kome, s javnih površina, budu pokrenute i u drugim opštinama Crne Gore.  Vjerujemo da uklanjanje svih neprimjerenih i društveno neosviješćenih grafita predstavlja i kvalitetnu poruku prema turistima koji posjećuju Crnu Goru, i uživaju u njenim kulturnim i prirodnim resursima i potencijalima”, naveli su oni.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com